Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klizanje

Grad ne da novac, pa ništa od Zlatne piruete

Zlatna pirueta
Renato Branđolica
22.10.2009.
u 17:23

Šokantno je odjeknula vijest da se ove godine neće održati tradicionalna međunarodna klizačka priredba Zlatna pirueta.

– Istina je. O tome se govori već neko vrijeme i mi klizački radnici nekako smo i očekivali ovakav rasplet – rekla je Gorana Škalec, trenerica u klubu Medo.

150.000 kuna za led?
Upravni odbor Hrvatskog klizačkog saveza sastao se da donese konačno rješenje i Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza, rekla je – gotovo je, moramo otkazati.

Gdje su nastali problemi?

– Prije tri godine dobivali smo od Grada 400.000 kuna za organizaciju ove priredbe. Prije dvije godine sredstva su smanjena na 250.000 kuna, pa smo ostatak nekako uspijevali skupiti. Međutim, ove godine Grad je izdvojio samo 100.000 kuna, a to je zaista premalo. Nas samo najam leda za Zlatnu piruetu košta 150.000 kuna. A gdje je plaćanje troškova sudaca, kontrolora, prijevoza, liječničkog osoblja? Mi moramo platiti hotel s punim pansionom za 60 ljudi – rekla je Melita Juratek, tajnica Hrvatskog klizačkog saveza, te dodala:

Radili bi besplatno
– Mi smo svi u Savezu bili spremni raditi besplatno.

Iako se ova priredba Međunarodnom klizačkom savezu morala prijaviti još prije dva mjeseca, tužnu odluku iz Saveza poslali su tek sinoć.

Tračak nade da se priredba u posljednji trenutak ipak održi ponudio je Velimir Bašić, glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza.

– Pirueta se mora održati. Pa to je najstarija zagrebačka sportska priredba. Rado ću pomoći i već danas ću se sastati s organizatorima Piruete – rekao je Bašić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije