Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ SAPUNICA

Gotov je ljetni prijelazni rok: Özilu Arsenalu, Moses u Liverpoolu...

\'22.11.2011., Avenida de Concha Espina, 1, Madrid - Stadion Santiago Bernabeu, nogometna utakmica D skupine, 5. kola UEFA Lige prvaka. Real Madrid - GNK Dinamo. Mehmed Alispahic, Ozil. Photo: Sanjin
Sanjin Strukic/PIXSELL
Autori: hd, av/VLM
02.09.2013.
u 13:23

Real je odbio Unitedovih 40 milijuna eura za Khediru, a propao je i dolazak Yilmaza u Romu

Posljednjeg dana prijelaznog roka klubovi su kupovali „k'o ludi“! Čekanja i nagađanja s drugim stranama više nije nije bilo, pozicije su se morale popuniti sada ili nikada, odnosno tek u siječnju.

Donosimo vam pregled najvažnijih realiziranih, ali i onih nerealiziranih u posljednja dva dana prijelaznog roka. Najveći su onaj Baleov rekordni, iz Tottenhama u Real za 99 milijuna eura te prelazak Mesuta Özila iz Reala u Arsenal za 50 milijuna eura.

1. rujan

23.00 Otočki mediji javljaju kako Ander Herrera ipak neće u United iz Bilbaoa zbog administrativnih problema.

22.45 Maroune Fellaini, prema pisanju engleskih medija, obavlja liječničke preglede i odlazi iz Evetona u United. Odšteta je oko 30 milijuna eura.

22.35 Manchester United dobio je odbijenicu i od Galatasaryja. Engleski mediji pišu kako je Wesley Sneijder bio velika želja Moyesa, no neće mu se ispuniti. Ostaje u Istanbulu, kao i Yilmaz koji neće u Romu

22.30 Marseille je doveo mladog francuskog reprezentativca Floriana Thauvina iz Lillea i za njega platio 12,7 milijuna eura. Zanimljivo, Thauvin nije odigrao ni minute za Lille, u koji je došao u siječnju iz Bastije za 3,5 milijuna eura gdje se odmah vratio na posudbu, a sada otišao i Marseille.

22.15 Informacije iz Španjolske govore kako je Real odbio Unitedovih 40 milijuna eura za Khediru, a one s Otoka kako transfer Herrere još nije realiziran potpuno. Zapelo je oko poreza.

21.00 Aston Villa objavila je kako je potpisala četverogodišnji ugovor s dosadašnjim napadačem Lazija, Liborom Kozakom. Iz Italije pak stižu vijesti kako je propao transfer Jilmaza u Lazio jer je rimski klub već ispunio kvotu sa stranim igračima.

19.30 Ruski prvak CSKA za Ligu prvaka pojačao se brazilskim mladićem Vitinhom za kojeg je Botafogu isplatio deset milijuna eura odštete

17.55 Mesut Özil službeno je igrač Arsenala koji je Realu za njega platio 40 milijuna eura odštete, najviše za bilo kojeg igrača u svojoj povijesti.

15.10 Još je jedan veliki transfer na pomolu posljednjeg dana prijelaznog roka. PSG je započeo pregovore s Chelseajem oko Juana Mate! Parižani su prvo htjeli Mesuta Özila, no nakon što ga je vrbovao Arsenal za 50 milijuna eura, okrenuli su se Mati koji nije u Mourinhovoj milosti. U slučaju da dogovore transfer, vjerojatno će pustiti Javiera Pastorea.

13.35 Veliki preokret dogodio se u slučaju Mesuta Özila. Nijemac je prvo odbio mogućnost prelaska u Arsenal, ali se predomislio, piše BBC. Real će za njega dobiti 50 milijuna eura, a Özil će liječnički pregled obaviti u Njemačkoj, gdje se nalazi na reprezentativnom okupljanju.

13.10 Victor Moses, dosadašnji bek Chelseaja prešao je u Liverpool.

12.15 Manchester United konačno je uspio dovesti „kapitalca“. Iako transfer još nije službeno potvrđen, Goal.com piše da je sve dogovoreno i da United dovodi Marouanea Fellainija iz Evertona za 28 milijuna eura.

12.00 Brazilac Kaka vratio se u Milan, potvrđeno je na službenoj stranici talijanskog kluba. U Milan iz Reala dolazi bez odštete, a potpisat će dvogodišnji ugovor. U tom će razdoblju zarađivati četiri milijuna eura godišnje. Brazilac je u Milanu igrao između 2003. i 2009. godine i u tom je razdoblju osvojio nagradu za najboljeg nogometaša svijeta (2007.)

11.45 Mamadou Sakho novo je pojačanje Liverpoola. Dosadašnji branič PSG-a karijeru će tako nastaviti na Anfieldu.

31. kolovoz

Manchester City dovršava transfer Martina Demichelisa iz Atletico Madrida. Argentinski branič upravo obavlja liječnički pregled, a City bi tijekom dana trebao službeno objaviti novo pojačanje.

Christian Atsu prešao je iz Porta u Chelsea za nešto više od četiri milijuna funti. Krilni ganski reprezentativac bio je velika želja Josea Mourinha, no za početak će ga posuditi u nizozemski Vitese, kao što je posudio i Brazilca Lucasa Piazona.

Liverpool je posljednjeg dana prijelaznog roka potpisao ugovor s mladim portugalskim braničem Thiagom Ilorijem, koji stiže iz Sportinga. Ilori je potpisao na pet godina, a odšteta Sportingu iznosi osam milijuna eura.

Do kraja dana Liverpool bi trebao potvrditi i transfer Victora Mosesa iz Chelseaja.

Brazilac Kaka na izlaznim je vratima Real Madrida, a u posljednjim trenucima prijelaznog roka njegove usluge pokušavaju osigurati Arsenal, Manchester United te njegov bivši klub Milan. Prema svemu sudeći, rossoneri su najbliži realizaciji jer je tijekom popodneva predsjednik Galiani boravio na Santiago Bernabeuu ne bi li realizirao transfer.

Navodno će Kaka s Milanom dogovoriti suradnju do travnja, a onda preseliti u LA Galaxy kada počinje američka liga.

Trener Manchester Uniteda David Moyes i dalje pokušava dovesti igrača svog bivšeg kluba Evertona, Marouanea Fellainija. United bi platio 30 milijuna eura odštete te na posudbu poslao Jessea Lingarda. Dobra je to vijest za Nikicu Jelavića koji bi mogao dobiti više minuta ako se transfer realizira.

Hrvatskog napadača Antu Vukušića, koji igra u Pescari, želi dovesti Catania, pišu neki talijanski portali.

 >> Vijest dana ipak je SLUŽBENI prelazak Garetha Balea iz Tottenhama u Real!

Iz Reala bi mogli iznenaditi i prodajom Mesuta Özila za kojeg su zainteresirani Arsenal koji ima najveće šanse te PSG i United.

Španjolski mediji tvrde da je moguće da od prodaje Özila Real odmah kupi Luisa Suareza.

 

Posljednje sate ljetnog prijelaznog roka pratite ovdje!

Aston Villa objavila je kako je potpisala četverogodišnji ugovor s dosadašnjim napadačem Lazija, Liborom Kozakom. Iz Italije pak stižu vijesti kako je propao transfer Jilmaza u Lazio jer je rimski klub već ispunio kvotu sa stranim igračima.

Ruski prvak CSKA za Ligu prvaka pojačao se brazilskim mladićem Vitinhom za kojeg je Botafogu isplatio deset milijuna eura odštete.

Ander Herrer

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije