Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA

Gordon odveo cibose do finala gdje ih čekaju Mulaomerović i Žorić

Gordon Jamont
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/5
18.02.2010.
u 19:23

U finalu Kupa Krešimira Ćosića igrat će Cibona i Zagreb. Zadrani su imali 87 sekudni do kraja šest razlike i loptu, a Cedevita nakon pete osobne Žižića skroz potonula.

U finalu u petak (18 sati, dvorana Trnsko) Kupa Krešimira Ćosića igrat će Cibona i Zagreb CO. Cibosi će loviti svoj sedmi naslov u kupu, a Zagrebaši drugi. Prvi su osvojili ne tako davno, prije dvije godine, dok će “vukovi” braniti lanjski naslov. Cibona je u polufinalu bila bolja od Zadra (81:71), ali tek nakon produžetka. U regularnom dijelu bilo je 60:60.

I danas bez Andrića

- Opet smo izgubili u produžetku od Cibone. Vjerujem da će se svi složiti da smo ovoga puta mi bili bliže pobjedi. U napadu smo igrali presterilno, mojim igračima nedostaje malo više karaktera. Šteta, da smo pobijedili to bi mi malo više olakšalo rad. Došao sam zaista u nezgodnom trenutku kada smo dvaput igrali sa Cibonom, zatim sa Partizanom, Hemofarmom. No, ipak vidim nekakvo svjetlo i vjerujem da će u nastavku sezone biti bolje - rekao je Danijel Jusp, trener Zadra.

Imali su Zadrani 54:48 i loptu samo 87 sekundi prije kraja utakmice. No, sve su to prosuli. U samoj završnici “probudio” se Gordon i on je najzaslužjji za produžetak. A u dodatnih pet minuta igrala je samo Cibona. Godron i Tomas uništili su sve nade Zadrana.

- Odigrali smo jednu jako lošu utakmicu u napadu. Imali smo previše izgubljenih lopti. Nemamo ni punoigrača za rotaciju. Zbog ozlijeda nema Rozića, Vukušića, a zbog obiteljske tragedije ni Andrića - rekao je Velimir Perasović, trener Cibone.

Hoće li Lukša Andrić zaigrati?

- Ne vjerujem. To od njega nitko ni ne traži. Nakon smrti oca ne vjerujem da razmišlja o košarci. Na kraju krajeva on će sam odlučliti hoće li doći i igrati - istaknuo je Perasović.

Krstić za finale?

Najefikasniji kod Cibone bili su Gordon sa 26 i Tomas sa 22 koša, a kod Zadrana Stipčević sa 19 i Ružić sa 16 koševa.

U drugom polufinalu Zagrebaši su tek u drugom poluvremenu “slomili” Cedevitu i to na krilima sjajnog tandema Mulaomerović-Žorić. prvi je postigao 19, a Žorić 23 koša.

- Pokušat ćemo iznenaditi Cibonu. Predat se sigurno nećemo. Još ako će Krstičć biti spreman - rekao je Denis Bajramović, trener Zagreba.

Komentara 1

RI
ribica79
22:00 20.02.2010.

istina zadar je ima prednost i izgubija ali stavite snimku i pokazite kako muhvic kroji utakmicu . u ovom slucaju je to zadar a drugi put moze biti split ili pak sibenik ili mozda rijeka ili dubrovnik cekaj imaali josos koga .....ha ha ovo je smisno ha ha cestitke zagrebu na osvojenom kupu ali su to trebali dokazat potiv zadara steta za decke. hr kosarka mito i korupcija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije