Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Ligi prvaka

Goluža donio energiju, momčad mu ide kao brzi vlak, rukometaši PPD-a u dva susreta osvojili tri boda

Zagreb: Zagrijavanje igrača prije utakmice EHF Lige prvaka između PPD Zagreb i Telekom Veszprem
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/9
10.12.2022.
u 12:41

Bilo bi lijepo kada bi se sjajnih europskim rezultatima PPD Zagreba i Nexea ovog vikenda priključili Gorica i Sesvete u Europskom kupu

Slavko Goluža u dvije utakmice skupine rukometne Lige prvaka, otkako je sjeo na klupu PPD Zagreba, osvojio je tri boda. Tri boda osvojio je i njegov prethodnik, Ivica Obrvan, ali u šest utakmica. To su činjenice, ali to ne znači da je Obrvan loš trener. Naprotiv, imao je Obrvan dosta nesreće, pogotovo u domaćim utakmica protiv Wisłe i Dinama gdje je realno mogao osvojiti čak šest bodova, ali neke pogreške, promašeni ziceri i nedostatak sreće i osvojen je tek bod.

Ima i dalje pogrešaka...

Bilo je pogrešaka i promašenih zicera u Bukureštu, ali to se nije odrazilo na konačan rezultat. I kako su “plinari” u zadnjim sekundama gubili bod (ove) protiv Wisłe i Dinama, sad im se to vratilo jer je Karpo Sirotić pogodio za bod, nekoliko sekundi prije kraja utakmice. Zanimljivo je da je Karpo već drugu utakmicu zaredom jedan od ključnih igrača Slavka Goluže, igrač koji preuzima odgovornost, bilo da se šutiraju sedmerci ili da šutira u zadnjem napadu.

Preporod “plinara” u zadnje dvije utakmice – odmah su znali da su postali konkurentni za prolazak u osminu finala. Ima do kraja još puno za odigrati, no činjenica je da su zagrebaši nakon devet kola na mjestu koje vodi među 16 najboljih u Ligu prvaka. Jedna od ključnih utakmica sigurno će biti sljedeći četvrtak kada prvaci Hrvatske gostuju kod Wisłe u Płocku. Poljska momčad ima bod manje, ali i susret na domaćem parketu, pred svojim bučnim navijačima. No, bučni su bili i navijači Dinama pa su veći dio utakmice bili tiho jer je PPD Zagreb vodio i čvrsto držao konce utakmice u svojim rukama.

– Sad, kad smo u sjajnom ritmu, treba to iskoristiti. Uvjeren sam da ćemo se i iz Poljske vratiti nepobijeđeni. Iskreno, nama će tamo biti dovoljan i bod, a ako smo bili na rubu pobjede nad Dinamom koji je pobijedio Wisłu dvaput i to prilično uvjerljivo, onda se imamo čemu nadati – rekao je Nikola Grahovac, kružni napadač “plinara” koji je u Bukureštu postigao tri pogotka, a onaj četvrti put promašio je u trenucima kada su “plinari” mogli povesti i osvojiti dva boda.

Slavko Goluža unio je bržu igru, uveo je brzi centar, uveo je trčanje u polukontru i kontru odmah nakon šuta ili postignutog pogotka suparnika. Ide PPD poput brzog vlaka. Prvi u kontri ili polukontri je Dibirov, ali trče i ostali – Srna, Kraljević, Čupić, Gojun... Nekad je Goluža možda premirno vodio utakmice, dok je bio trener PPD Zagreba u prva dva mandata. Pa i na klupi reprezentacije, s kojom je osvojio tri bronce od 2012. (Europsko prvenstvo i Olimpijske igre), te 2013. (Svjetsko prvenstvo). No, sada gledamo jednog sasvim drugog Golužu. Energično vodi utakmicu, kao da i sam igra svih 60 minuta. O, da zna i podviknuti. Dobro su to dečki osjetili u jednom time-outu utakmice u Bukureštu. Nije još dostigao temperament jednog Veselina Vujovića, ali je na dobrom putu.

Daleko je veljača

Do kraja igranja u skupini Lige prvaka ostalo je još šest utakmica. Raspored je sve samo ne lagan. Nakon gostovanja u Płocku (15. prosinca), slijedi nastavak nakon Svjetskog prvenstva. Tako će 8. veljače 2023. godine “plinari” u zagrebačkoj Areni dočekati moćni PSG pa će u goste Portu (16. veljače), a u zadnja dva kola bit će domaćini super jakom Magdeburgu (22. veljače) i na kraju će u goste GOG-u u Gudme (1.ožujak). Po nekakvim procjenama, za prolazak u osminu finala bit će dovoljna još četiri boda. Izgledno je da se osvoje kod Wisłe i Porta u gostima, a nešto teže bit će doći do bodova u domaćim susretima protiv PSG-a i Magdeburga. Ali, Veszprém je u rangu španjolske i njemačke momčadi pa je izgubio u Zagrebu. Dakle, može se.

– Daleko je veljača. Bitno je da svi igrači budu zdravi, da se nitko ne ozlijedi na Svjetskom prvenstvu, a ja ću napraviti sve da pripremim momčad na najbolji mogući način za ono što nas čeka u veljači – zaključio je Slavko Goluža, trener PPD Zagreba.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
19:33 10.12.2022.

Goluža: Skupimo se. bacimo se na glavu" (tijekom stanke)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije