Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Gojak: Bolji sam jer Bjelica razgovara sa mnom i vjeruje mi

04.02.2019.
u 18:51

Prošklog vikenda u Maksimiru je opet bio Rudeš, ali greške ovaj put nije bilo; sedam komada zabili su svojim simpatičnim gostima

Kad iz greške izvučeš pouku, onda je ta greška manja. Dinamo je na početku prvenstva napravio grešku u koracima, igrao je 1:1 s Rudešom i očito iz toga dosta naučio. Doduše, naučio ih je i njihov učitelj Nenad Bjelica, dobili su tada plavi jezikovu juhu i onda zaredali sjajni rezultati.

Prošklog vikenda u Maksimiru je opet bio Rudeš, ali greške ovaj put nije bilo; sedam komada zabili su svojim simpatičnim gostima.

1/10

Raspucali su se plavi, a prednjačio je Mislav Oršić koji je za samo osam minuta zabio hat-trick. Nakon tih 7:2 iz svlačionice je s loptom, na koju su mu se potpisali suigrači, izašao taj raspucani ljevokrilni igrač.

– Prvi put sam uzeo loptu zbog hat-tricka. Kada sam zabio posljednji put, a bilo mi je 17 godina, nisam ni znao za taj običaj – pričao je Oršić i objasnio odakle takva golijada.

Moro odigrao perfektno

– Od početka smo igrali stvarno dobro, brzo zabili dva, tri gola, pa je sve onda bilo lakše. Doduše, malo smo nesretno dobili onaj prvi pogodak od Rudeša, ali sad nema veze. Dogovorili smo se da u utakmicu odmah krenemo jako i u tome smo uspjeli.

Ljetos je Rudeš opalio pljusku Dinamu, sada nije imao šanse.

– Kad zabiješ u petoj minuti sve je lakše, oni se moraju malo više otvoriti, a mi smo im onda zabijali na kontranapade. Da, bili smo i mi drukčiji nego ljetos, dogovorili smo se da krenemo jako, znali smo da smo bolji, ali i da im moramo nametnuti visoki ritam i u tome smo uspjeli.

Svoj prvi hat-trick zabio je davno.

– Jako davno, još u proljeće 2010. dok sam igrao za Inter, tri sam gola zabio Lokomotivi. Ali ovaj protiv Rudeša je stvarno bio brz, u osam minuta sam zabio sva tri.

Dinamo je odradio prvu domaću zadaću, slijedi Istra, a onda plavi idu Viktoriji u Europsku ligu.

– Ovakva pobjeda važna je za samopouzdanje, ovakvo otvaranje polusezone sigurno će nam koristiti. Moramo još dobro odraditi posao s Istrom, a onda ćemo razmišljati o Viktoriji. Sigurno će u Češkoj utakmica biti drukčija od ove s Rudešom, HNL i Europa su različite priče – pričao je Oršić.

Uz Oršića lako se moglo naći još junaka u toj visokoj pobjedi. Hajrović je zabio svoja dva prva pogotka u HNL-u, Petković je zabio i sjajno asistirao, Nikola Moro odigrao je perfektnu utakmicu, tog je dečka bilo po cijelom travnjaku, a Amer Gojak također je bio sjajan. Tod simpatičnog BiH reprezentativca dočekali smo sa šalom – nije vam bila baš nekakva realizacija.

– Ovaj put je bila odlična, sve nam je išlo, sve je ulazilo u gol – veli Gojak koji je krasno zabio, snažnim udarcem pod prečku.

– Gađao sam da zabijem. Važno je da smo sezonu dobro otvorili. Na pripremama smo išli ‘kao na motoru’ i to smo samo primijenili na utakmicu.

>> Pogledajte kamo su sve hrvatski nogometaši selili ove zime

Plavi su pokazali pravi pristup, nisu stali ni kad je nestalo rezultatske neizvjesnosti.

– Odlučili smo u svaku utakmicu, ovu i sljedeću, ući kao da nam je zadnja. Sad želimo i protiv Istre pokazati da smo najjači u Hrvatskoj, a onda idemo u Češku, tamo ćemo ići ‘glavom o glavu’ pa što bude.

Rudeš ipak nije mjerilo

Cijela ova sezone donijela nam je sjajnog Gojaka, jedno je vrijeme bio pomalo samozatajan, a onda je eksplodirao. Što vam se dogodilo?

– Ništa posebno, uvijek sam vjerovao u sebe. Nakon ozljede trebale su mi prave pripreme, a došao je novi trener. Bjelica vjeruje u mene, puno razgovaramo i to mi znači, dobio sam samopouzdanje. Trčao sam i prije puno, ali mislim da sada trčim kvalitetnije i pametnije, slušam trenerove zamisli i bolje se krećem – kazao je Gojak.

Svaka čast plavima. Istina, nije Rudeš nekakvo mjerilo, ali Bjeličini dečki pokazali su pravi pristup, odgovornost, glad za igrom i golovima pa je manje važno tko je stajao s druge strane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije