Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaš godine

Gnjidić: Bogdanović se nametnuo za vođu u samo jednoj sezoni

\'24.10.2010.,KD Drazen Petrovic, Zagreb - NLB liga, 4. kolo, KK Cibona - KK Union Olimpija.Bojan Bogdanovic i Saso Ozbolt. Photo: Igor Kralj/PIXSELL\'
Igor Kralj/PIXSELL
02.01.2011.
u 14:33

Borisa Gnjidića izabrali smo za suca u našoj anketi jer vodi A-1 ligaša Dubravu, za koji igra Dario Šarić, najveći talent kojega smo imali još od pojave Nikole Vujčića.

Osim toga, 43-godišnji Gnjidić trener je koji obećava. Boro je igračku karijeru završio 2007., kada je bio igrač i trener u svom sadašnjem klubu Dubravi.

– To je privilegij koji ne bih preporučio. Zna biti konfuzno. Dubrava je klub koji se posvetio stvaranju mladih igrača, a prioritet nam je zadržati prvoligaški status.

Dubrava je na posudbu dobila Darija Šarića.

– Vjerujem da je time njegov klub Zagreb napravio dobru stvar. Igranjem za nas napredovat će. Pokušavamo se dogovoriti da cijelu sezonu odigra za nas.

Koliko je važno dobiti priliku u seniorskoj košarci, vidi se i na primjeru Bojana Bogdanovića, igrača kojemu je Gnjidić dao najviše bodova u izboru za najboljeg košarkaša Hrvatske.

– Bojan se u samo jednoj sezoni nametnuo za vođu. Njemu sam dao prednost pred Žorićem i Tomićem jer Ante nije odigrao u reprezentaciji ono što sam očekivao. Ante je pak došao u jaki klub gdje je teško biti lider, kao što je to Bojan uspio u Ciboni. Za Luku Žorića mi se čini da još nije dao maksimum te da će više dati u jačem klubu.

Poput Žorića među centrima, najveće srce među braničima ima Marko Popović.

– Kakav bi tek Ukić bio igrač da ima Popovićevu psihu!? Pop ima energiju potrebnu svakoj momčadi, no zbog nekih nedostataka nije gurnut u prvi plan. Recimo, nema igru u oba smjera. Tomas je igrač kojemu treba minuta da se napadački nametne. On teško može odigrati veliku rolu u 10 minuta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije