Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI NOGOMET POD POVEĆALOM

VIDEO Rebić bi trebao objasniti što je mislio objavom, a Livaja bez problema može igrati u reprezentaciji

Vecernji tv
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/7
13.08.2021.
u 13:07

Razgovarali smo s Josipom Šimunićem, izbornikom U19 reprezentacije, Nenadom Črnkom, predsjednikom Gorice i dopredsjednikom HNS-a te Ilijom Lončarevićem, legendarnim trenerom.

Hrvatski nogomet pod povećalom, tema je današnje emisije u kojoj su u studiju Večernjeg lista gostovali nogometni stručnjaci.

Razgovarali smo s Josipom Šimunićem, izbornikom U19 reprezentacije, Nenadom Črnkom, predsjednikom Gorice i dopredsjednikom HNS-a te Ilijom Lončarevićem, legendarnim trenerom. Emisiju je vodio naš novinar Tomislav Dasović.

– Sjećam se kad smo s Dinamom gostovali u Tiraspolu, tamo je jako teško igrati. Dinamo je do sada bio suveren, sve su odradili kao prava momčad. Odlično stoje, dobivaju utakmice rutinski i vjerujem da će tako nastaviti i plasirati se u Ligu prvaka. Vidjeli ste da je Crvena zvezda podsvjesno podcijenila protivnika i – eto što se dogodi – osvrnuo se Šimunić na nastupe Dinama.

Ilija Lončarević vodio je Osijek pa je prokomentirao jučerašnji neuspjeh.

– Vidjelo se da stanje u momčadi Osijeka nije bilo dobro, a i psihološko stanje nije dobro, posebno Miereza. Koji su razlozi, ne znam... Teško je govoriti može li Osijek konkurirati Dinamu – rekao je Lončarević.

Davor Šuker više nije predsjednik HNS-a, zamijenio ga je Marijan Kustić.

– Izbori su se morali provesti jer smo u izbornoj godini. Ne možemo govoriti o tome da je Izvršni odbor HNS-a okrenuo leđa Davoru Šukeru. Postojala je mala konfrontacija stavova kada Šuker u trećem mjesecu nije došao na sjednicu, ali osim toga odnos je bio odličan. Kustić je ispao kao logično rješenje i sigurno će na poziciji predsjednika nadograditi onaj dosadašnji rad u HNS-u. Mislim da Šuker nije otišao iz HNS-a nego da će moći pomoći. No, sve što smo radili pada u vodu ako se reprezentacija ne plasira u Katar. Što ako se ne plasiramo? Naravno da Savez ima i neke druge budžete i imat ćemo drukčiji sustav financiranja ako se reprezentacija ne plasira. No, u ovom trenutku ne želim ni pomisliti na B varijantu – rekao je Črnko.

Šimunić je odgovorio o tome koliko mu neiskustvo može biti uteg.

– Sve ovisi o tome kako tko gleda. Dobio sam priliku u HNS-a da budem izbornik i to je prilika za mene kao mladog trenera. Trener mora negdje krenuti, a kao bivši igrač mogu pridonijeti mladim nogometašima. Perfekcionist sam i nemam nikakav problem priznati da sam pogriješio. Mladi igrači moraju se koncentrirati na teren, a menadžeri i sve ostalo nije bitno.

Črnko je rekao da ulazak Stipe Pletikose u HNS nema veze s odnosom i s Hajdukom i da splitski klub svoga bivšeg vratara nije predlagao.

13.08.2021., Zagreb - Tomislav Dasovic s gostima Josipom Simunicem, Nenadom Crnkom i Ilijom Loncarevicem na Vecernjem tv. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)
Gosti u našem studiju

Bayernov Josip Stanišić bi trebao igrati za Hrvatsku.

– Ima tu dosta igrača, imamo jako puno talentiranih igrača. U Njemačkoj je Vidović, Sučić je u Salzburgu. Pratimo se, ja gledam po dva-tri sata, žena me gleda što radim... Sve gledamo, pratimo ima li neki zanimljivi igrač za nas. Stanišića poznajem, gledao sam ga prije par godina kada je Kovač bio trener Bayerna. Kod mene nije bio u selekciji – rekao je Šimunić.

Je li HNS zadovoljan radom Zlatka Dalića?

– Dalić ima važeći ugovor. Cilj HNS-a i reprezentacije je bio u prvom dijelu proći skupinu i taj smo cilj ispunili. I nemamo ni jedan razlog da remetimo poziciju izbornika i stvaramo nemir. Sigurno ćemo na prvoj sljedećoj sjednici, a ona će biti u kolovozu, imati izvješće izbornika Dalića u kojem će nas on izvijestiti o onome što je bilo i iznijeti vizije o plasmanu u Katar. Složit ćemo respektabilnu momčad za sljedeće tri utakmice i siguran sam da ćemo ostvariti dobar rezultat. Ako se ne uspije, sigurno će netko trebati odgovarati, ali idemo ih sada pustiti na miru – kaže Črnko.

Slučaj Rebić?

– Ne mogu reći što bih radio, ne znamo sto posto točno što se dogodilo. Jedino izbornik o tome može odlučiti, on je šef. Kako bih ja postupio, ne znam. Na Rebićevu mjestu prvo bih rekao što sam mislio kad sam to napravio. Igrači su tu za momčad i problem je kada netko istupi iz momčadi. Ali ja u njegovo ime ne mogu govoriti, treba se sam ispričati ako misli da je napravio nešto što nije u redu ili ako smatra da je nekoga povrijedio. On je talentiran igrač, napravio je odličnu karijeru i ima još dosta toga dati. No, uvijek je najbitnija momčad – smatra Joe Šimunić.

Je li HNS pokrenuo kakav postupak protiv Rebića?

– HNS nije taj koji pokreće postupke, izbornik ima pravo odlučiti. Izbornik će nas upoznati kakve su njegove vizije oko tih situacija. No, svi skupa odrastamo, društvene mreže su evoluirale. Prvi korak je na Rebiću. Napravio je pogrešku što je istupio preko društvenih mreža, možda je to trebao riješiti na drugi način – rekao je Črnko.

Je li najbolji igrač Hajduka Marko Livaja zaslužio poziv u reprezentaciju?

– On je jako, jako ozbiljan igrač. Moćan je s loptom u nogama i njegove momčadi su moćne. Može biti član reprezentacije bez ikakvih problema. Tu je samo stvar izbornika vidi li ga u svojim planovima i na kojoj poziciji – rekao je Lončarević pa odgovorio na pitanje trebaju li sada mladi igrači biti nositelji igre.

– Ne mislim da trebaju. U kojoj su to reprezentaciji mladi igrači nositelji? Pa igraju, što bi trebalo njih pet igrati? Polako, doći će sve na svoje. Dalić je napravio pogrešku što je dopustio da reprezentacija ide iz poraza u poraz. Ne možete u seriji gubiti, a da ne bude posljedica. Izbornik sada mora uhvatiti uzde u ruke i okupiti momčad. Ne želim više čuti da atmosfera u reprezentaciji nije dobra. U reprezentaciji ne može biti dobra atmosfera. Ako je netko loš, poput ovog slučaja s Rebićem, to treba ostati u četiri zida. A ne može igrač, izbornik ili trener izlaziti s tim javno. 

Usput, pogledajte veliki intervju s Goranom Ivaniševićem.

Komentara 19

RE
RedTree
13:56 13.08.2021.

Igra na Euru je bila loša. Bilo je puno taktičkih grešaka od stavljanja stopera na beka pored dva vrlo dobra lijeva beka, igranje bez zadnjeg defanzivnog veznog Brozovića, guranje Kramarića u napad, a lik se nikako ne uklapa u naš sustav, niti je krilni napadač niti centarfor, pa ga stalno vadi u 60., jedino nešto doprinese se s klupe kad uđe. Ako će Rebić biti izostavljen s popisa onda je ista stvar i za Kramarića radi one pressice.

GE
geler203
10:17 13.08.2021.

Ne moraju pričati nikakve bajke. Svjesni smo odavno da je svuda mafija i kriminal.

BR
Breoxs
14:34 13.08.2021.

Slijedeća 3 tjedna su presudna za hrvatski nogomet. Naime, plasmanom Dinama u Ligu prvaka i osvajanjem 7 bodova protiv Rusije, Slovačke i Slovenije, Dinamo kao najjači hrvatski klub i reprezentacija imaju sve izglede da se nogomet digne na više razine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije