Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CELTIC U NEVJERICI

Glasgow Rangers pobijedio najvećeg rivala i izborio finale!

Rangers
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
17.04.2016.
u 16:03

Nakon lutrije jedanaesteraca završilo je 7:6 za Rangers, s tim da je bilo 1:1 u regularnom dijelu i 2:2 nakon produžetaka.

Glasgow Rangersi su prije dva tjedna izborili povratak u prvu ligu nakon četiri sezone, a kao razlog za dodatno zadovoljstvo jest slavlje u polufinalu FA kupa protiv najvećeg rivala - Celtica! Nakon lutrije jedanaesteraca završilo je 7:6 za Rangers, s tim da je bilo 1:1 u regularnom dijelu i 2:2 nakon produžetaka.

Celtic je krenuo bolje, ali u 16. minuti poveo je Rangers. Kennyju Miller je stigla jedna lopta nakon gužve, a sa sedam metara je zabio je za 1:0. U 33. minuti Celtic je bio jako blizu izjednačenja nakon što je prvo Griffiths iz daljine pogodio vratnicu, a onda je Roberts odbijanac nevjerojatno promašio i iz blizine poslao loptu pokraj gola.

Do izjednačenja je aktualni prvak Škotske stigao u 50. minuti kada je Sviatchenko zakucao loptu nakon kornera.

Celtic je nakon toga imao inicijativu, ali rezultat se više nije mijenjao pa su momčadi otišle u produžetke. A tamo je McKay zabio golčinu iz daljine u 96. minuti za novo vodstvo Rangers. Ipak, Celtic je u 106. minuti izjednačio preko Rogića. U 119. minuti Celtic je mogao do pobjede, ali udarac Griffithsa iz slobodnjaka zaustavio je okvir gola.

Na kraju su odlučivali jedanaesterci gdje su zanimljivo igrači obje momčadi promašivali u 2. i 4. seriji. Pobjednik je odlučen u sedmoj seriji kada je Law pogodio za Rangers, a Rogić je kod Celtica poslao loptu visoko iznad gola.

Rangersi će u finalu igrati protiv Hiberniana koji je s minimalnih 1:0 pobijedio Dundee United.

Komentara 1

CA
Catalonia
18:08 17.04.2016.

Go Gers go

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije