Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hrvoje Delač, Hina
Svjetsko prvenstvo

Belgija u sjajnoj utakmici pobijedila Brazil i plasirala se u polufinale

Belgija u sjajnoj utakmici pobijedila Brazil i plasirala se u polufinale
Foto: Reuters/PIXSELL
06.07.2018. u 21:56

Nogometna reprezentacija Belgije plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva zahvaljujući 2-1 (2-0) pobjedi protiv Brazila u četvrtfinalu igranom u Kazanu.

Belgija je povela 2-0 u prvom poluvremenu autogolom Fernandinha u 13. i golom Kevina De Bruynea u 31. minuti, dok je nadu Brazilu nakratko vratio Renato Augusto u 76.

>>Pogledajte večernji pressing s Darijem Srnom

Fernandinho je vrlo loše reagirao nakon belgijskog udarca iz kuta u 13. minuti, na prvoj vratnici je sagnuo glavu pa ga je lopta pogodila u rame i skrenula u mrežu, da bi De Bruyne povisio na 2-0 iz brzog protunapada u kojemu je najveći dio posla obavio Lukaku koji je pretrčao oko 40 metara prije no što je odlično dodao strijelcu koji je preciznim udarcem s 20-ak metara zatresao mrežu.

Brazil je u nastavku stvarao prilike, ali jedini je mrežu Courtoisa uspio zatresti Renato Augusto u 76. minuti preciznim udarcem glavom nakon odličnog ubačaja Coutinha.

Belgiji je ovo drugi ulazak u polufinale SP-a u povijesti, do sada je najbolji rezultat ostvarila u Meksiku 1986. kada je bila četvrta.

Brazil - Belgija
1/6

Belgija će u polufinalu u utorak 10. srpnja u Sankt Peterburgu igrati protiv Francuske koja je ranije u petak u četvrtfinalu u Nižnjem Novgorodu svladala Urugvaj s 2-0 (1-0) golovima Varanea (40) i Griezmanna (61).

U preostala dva četvrtfinala u subotu će igrati Švedska - Engleska od 16 sati u Samari te Rusija - Hrvatska od 20 sati u Sočiju. 

Komentara 66

Avatar Bond007
Bond007
20:54 06.07.2018.

Cinjenica je da se ipak najbolji nogomet igra u Europi.

TN
tamo.netko
20:51 06.07.2018.

Uz Francusku, 3 najbolje momcadi na prvenstvu...

Avatar -zztop-
-zztop-
22:16 06.07.2018.

Brazil bi bez sebicnog Neymara bio ekipa, ovako ovaj igra svoju igru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije