Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

FOTO: Sad su sve pokazali: Engleska 'gospoda' nakon utakmice nasrnuli na Hrvate

Šokirani Englezi pokušali se sukobiti s hrvatskim igračima tijekom slavlja
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
31.03.2021.
u 21:22

Baš me zanima kako bi se engleski mediji ponijeli da je situacija, kojim slučajem, bila obranuta nakon posljednjeg sučeva zvižduka u jučerašnjoj utakmici

Teško da Englezima možete dati jaču pljusku od ove kakvu su im udijelili naši mladi reprezentativci. Jer kad jedna 'mala nacija' nadmudri sustav iz kojeg su brojne zvijezde 'predoređene za uspjeh', to baš neće ovih dana dobro izgledati po otočkim medijima.

A gdje je nestala ona gospoština i uglađenost kojom ste stoljećima mazali oči podanicima širom svog nekadašnjeg carstva. Možda je malo preteška premisa na ovoj civilizacijskoj razini, ali gesta njihovih mladih reprezentativaca nakon utakmice dovoljno je rekla kakav je vrijednosni sustav stvoren u laboratoriju londonskog Cityja zadnjih 150 godina.

Poziv na fizički obračun nakon što nisu uspjeli proći dalje protiv 'tamo neke male i ekonomski beznačajne' Hrvatske. Tako su svoje probleme uostalom stoljećima rješavali po nekadašnjem carstvu. A i očito u utakmici s Hrvatskom. Sve bahatiji od bahatijeg... Kažem, možda je teza malo preteška, no baš me zanima kako bi se engleski mediji ponijeli da je situacija, kojim slučajem, bila obranuta nakon posljednjeg sučeva zvižduka u jučerašnjoj utakmici.

Naravno, neće ovo Engleze boljeti kao neke naše legendarne pobjede naše seniorske reprezentativne vrste nad Albionom. No, dovoljno jako boljet će da Englezi povuku neka pitanja i pokrenu rasprave nakon ovog gorkog iskustva. Posebice ako se uzme u obzir da ova mlada engleska reprezentacija, po nekim procjenama, vrijedi gotovo 400 milijuna eura!

No, ovaj put dovoljno jamstvo nije bio nogometni i isprogramirani sustav koji se razvija desetljećima, niti zbog financijskog potencijala 'unaprijed predređeni' za nešto više. Ovaj put presudila je čista improvizacija, trenutak inspiracije, nogometni talent... Nešto što je naš najjači adut otkako znamo za sebe. Dobro, možda je emocija i ovaj put malo pretjerana, jer izvukli smo se sa zvukom sirene. Ali barem narednih dana nećemo slušati lamentiranja onašoj nesreći, kompleksima, slučajnosti... Jer, ima nešto u ovoj generaciji predvođenoj Igorom Bišćanom. Stvorio je snažnu vezu s dečkima. Vidi se to kada daju gas kad je najpotrebnije. 
 

Komentara 20

ST
Startrack
22:41 31.03.2021.

I govori ti u oci Englezi a ti gledas na fotografiji crnce.

Avatar turskicobane
turskicobane
22:56 31.03.2021.

Što se englezi ljute pa pobjedili su nas 😂😂😂😂 Čudno mi, englezi i rezultat 2:1 oni uvjet razočarani 🤔🙄😉

Avatar jeremija1
jeremija1
23:27 31.03.2021.

To bi se tukli ovi Nazovienglezi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije