Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AL RIHLA

FOTO Ovako će izgledati službena lopta za Svjetsko prvenstvo u Kataru

Foto: Reuters
1/4
30.03.2022.
u 15:20

- Al Rihlino putovanje diljem svijeta predstavljat će nevjerojatan doseg FIFA Svjetskog prvenstva i pružiti obožavateljima jedinstvenu priliku da se uključe u događaj dok uzbuđenje raste uoči velikog početka.

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas je predstavio "Al Rihlu", službenu loptu za Svjetsko prvenstvo u Kataru, objavljeno je na službenim stranicama Fife. 

To je 14. uzastopna lopta koju je Adidas izradio za svjetsko nogometno prvenstvo i dizajnirana je da izdrži najveće brzine igre, budući da leti brže od bilo koje lopte u povijesti turnira.

- Ovo je zadivljujuća, održiva i visokokvalitetna službena lopta iz Adidasa u kojoj će uživati ​​zvijezde na vrhuncu karijere koje nastupaju na najvećoj svjetskoj pozornici u Kataru, kao i obični igrači posvuda - rekao je Jean-François Pathy, Fifin direktor marketinga.

 

 

 

- Al Rihlino putovanje diljem svijeta predstavljat će nevjerojatan doseg FIFA Svjetskog prvenstva i pružiti obožavateljima jedinstvenu priliku da se uključe u događaj dok uzbuđenje raste uoči velikog početka.

Prioritet pri izradi lopte bila je održivost, a ona je ujedno i prva koja je izrađena isključivo tintom i ljepilom na bazi vode. "Al Rihla" na arapskom znači putovanje, i inspirirana je "kulturom, arhitekturom, kultnim čamcima i zastavom Katara". 

Na predstavljanju službene lopte bit će prisutne bivše nogometne zvijezde poput Ikera Casillasa i Kake, a lopta će potom putovati u deset gradova diljem svijeta, uključujući između ostalog Dubai, Tokio, Mexico City i New York. Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru održava se od 21. studenog do 18. prosinca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije