Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJE ZA NAJVEĆEG

FOTO Michael Jordan u Splitu uživa uz tekilu čija boca stoji 30.000 kuna!

Michael Jordan stigao u Split
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/10
23.08.2021.
u 08:30

Svake godine prodaje najviše tenisica, iako ne igra 18 godina. Čak je i jedan PSG preuzeo njegov brend i zato je Jordan u jednom danu zaradio šest milijuna eura od prodanih dresova Lea Messija.

Michael Jordan stigao je u Split i odmah postao vijest dana, što ne čudi jer je riječ o vjerojatno najboljem košarkašu svih vremena. I ne samo to, riječ je o čovjeku čije se ime veže uz najveći sportski brend na svijetu.

Iako se kao lider kluba nije iskazao i taj segment mu baš ne ide, što se može vidjeti po lutanju njegovih Charlotte Hornetsa, u drugim područjima biznisa uistinu je nedodirljiv. Zato je još uvijek, 18 godina nakon kraja karijere, i dalje najbogatiji sportaš na svijetu.

Forbes ga je procijenio ove godine na 2,2 milijarde američkih dolara.

– Mogu prihvatiti neuspjeh, svi ga dožive u nečemu. Ali, ne mogu prihvatiti da ne pokušam – objašnjava u svom fanatičnom stilu.

To mu je bila mantra cijelu sportsku karijeru, no zanimljivo je koliko dobre poslovne odluke donosi. Kad je potpisao s Nikeom, riskirao je i odlučio se prihvatiti stvaranja Air Jordan brenda, a tako nešto sredinom osamdesetih bilo je namijenjeno isključivo tenisačima. Sportaši u timskim sportovima nosili su "generičke" modele odjeće i obuće svojih sponzora, nitko se nije izdvajao posebnim brendovima, linijama... I onda je stigao on i sve promijenio. Također, rijetko će ga itko vidjeti da nije odjeven od glave do pete u Air Jordan brend. Kao i sada u Splitu.

Svake godine prodaje najviše tenisica, iako ne igra 18 godina. Čak je i jedan PSG preuzeo njegov brend i zato je Jordan u jednom danu zaradio šest milijuna eura od prodanih dresova Lea Messija.

Nije to jedino u što se upustio kao biznismen, ali u kontekstu njegova dolaska u Split, treba spomenuti da mu milijun eura tjedno za luksuznu jahtu i nije neki problem platiti. Kao ni tekilu Clase Azul Plata, čija boca stoji od 1100 do 30.000 kuna. Uz sebe ih Jordan, kako navodi Slobodna Dalmacija, ima 25.

Valjda jer treba inspiraciju, i sam je vlasnik jednog proizvođača tekile. Ima udio u Cincoro tekili, a njena Extra Anejo verzija stoji 11.500 kuna!

Ali, bez obzira na sve te uspjehe, ipak ga pamtimo isključivo po onima na parketu. I to će teško išta promijeniti...

>>>  Michael Jordan na odmoru u Hrvatskoj

Komentara 46

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
10:37 23.08.2021.

Ja si spijem sok od hmelja za 7,00 kunica pred dućančićem i pojdem ženi u raspali krevet.....i kaj mi fali

NE
Neonacionalist
09:48 23.08.2021.

Ovo je velika besplatna reklama za hrvatski turizam a od turizma zivimo gospodo tako da je ovo svakako pozitivna vijest .

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
10:59 23.08.2021.

Da jednom proba brlju kupio bi sve kotlove u Hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije