Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMINUO LJUBO BEŠLIĆ

FOTO Mamić došao na sprovod bivšeg mostarskog gradonačelnika

Zdravko Mamić na posljednjem ispraćaju bivšeg gradonačelnika Mostara, Ljube Bešlića
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/7
05.09.2021.
u 15:00

Na posljednjem ispraćaju bivšeg gradonačelnika u Mostaru se pojavio i Zdravko Mamić, bjegunac pred hrvatskim pravosuđem osuđen na kaznu zatvora zbog izvlačenja novca iz GNK Dinama

Donedavni mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić preminuo je u petak u Zagrebu u 63. godini gotovo dva mjeseca otkako je bio hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, potvrdila je njegova obitelj. 

Na posljednjem ispraćaju bivšeg gradonačelnika u Mostaru se pojavio i Zdravko Mamić, bjegunac pred hrvatskim pravosuđem osuđen na kaznu zatvora zbog izvlačenja novca iz GNK Dinama.

05.09.2021. Mostar - Zdravko Mamic na posljednjem ispracaju bivseg gradonacelnika Mostara, Ljube Beslica Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Podsjetimo, Bešlić je bio najdugovječniji gradonačelnik Mostara od 2004. sve do 2021., kada ga je naslijedio Mario Kordić, nakon što su u ovome gradu nakon osmogodišnje stanke održani lokalni izbori. Rođen 27. srpnja 1958., Ljubo Bešlić se školovao u Mostaru gdje je završio Strojarski fakultet te je radio kao profesor u srednjoj Strojarskoj školi u tome gradu na Neretvi. Profesionalno se bavio rukometom kao vratar u Veležu punih osamnaest godina. Bešlić je i bio i sudionik Domovinskog rata. 

Sućut njegovoj obitelji uputili su brojni, a čelnik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović napisao je "Ljubo je bio veliki čovjek koji je svoju snagu pokazivao i u najvećim životnim iskušenjima i preprekama. Imamo obavezu čuvati trajnu uspomenu na takvog velikog čovjeka".

05.09.2021. Mostar - Zdravko Mamic na posljednjem ispracaju bivseg gradonacelnika Mostara, Ljube Beslica Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 4

MA
Markovinac
16:04 05.09.2021.

Kazu da je vratio novac pa sad vise nije nikoga ostetio.Sudci su ostetili njega imtrebali bi vratiti njegov novac

AF
AfganistanskiHrvat
17:50 05.09.2021.

Kako ste ozakonili utjerivače dugova tako ozakonite i lovce na glave. U tom slučaju ja ću vam ga dovesti za izvjesnu naknadu.

JB
JOKI_BROKI
16:00 05.09.2021.

Hrvatsko krivosudje bjezi od lustracije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije