Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

Donedavni gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić preminuo u 63. godini života

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/3
03.09.2021.
u 21:39

Bešlić je bio najdugovječniji gradonačelnik Mostara od 2004. sve do 2021., kada ga je naslijedio Mario Kordić

Donedavni mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić preminuo je u petak u Zagrebu u 63. godini gotovo dva mjeseca otkako je bio hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, potvrdila je njegova obitelj. 

Bešlić je od početka srpnja bio ponovno smješten u bolnici pošto se zarazio koronavirusom i dobio upalu moždane ovojnice. Tijekom veljače, također u Zagrebu, Bešliću je bilo transplantirano srce nakon čega je njegovo zdravstveno stanje neko vrijeme bilo stabilno.

Bešlić je bio najdugovječniji gradonačelnik Mostara od 2004. sve do 2021., kada ga je naslijedio Mario Kordić, nakon što su u ovome gradu nakon osmogodišnje stanke održani lokalni izbori.

Rođen 27. srpnja 1958., Ljubo Bešlić se školovao u Mostaru gdje je završio Strojarski fakultet te je radio kao profesor u srednjoj Strojarskoj školi u tome gradu na Neretvi. Profesionalno se bavio rukometom kao vratar u Veležu punih osamnaest godina.

Bešlić je i bio i sudionik Domovinskog rata

Sućut njegovoj obitelji uputili su brojni, a čelnik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović napisao je "Ljubo je bio veliki čovjek koji je svoju snagu pokazivao i u najvećim životnim iskušenjima i preprekama. Imamo obavezu čuvati trajnu uspomenu na takvog velikog čovjeka".

Aktualni mostarski gradonačelnik Mario Kordić Bešlića je opisao kao prijatelja


 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar berija1
berija1
13:16 05.09.2021.

Antivaxeri ne mgu bez glupih komentara, ljudski otpad.

Avatar berija1
berija1
13:14 05.09.2021.

Pocivao u miru dobri covjece!!!

SO
Sir Oliver
00:27 04.09.2021.

Dakle, nesretni covjek nije umro od korona virusa vec zbog toga sto je tijelo odbacilo drugo transplantirano srce. Ali uvijek je zgodno ubaciti nesto korona propagande, neka se eto nadje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije