Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
McGregor - Mayweather

Mavrović i Pijetraj najavljuju spektakl: Boksu ova borba nije trebala!

Mayweather - Berto
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
26.08.2017.
u 14:40

Udruga boksačkih liječnika jako je zabrinuta zbog toga što je ovaj meč uopće dozvoljen jer drže da je velika razlika u razini majstorstva

Što ako je nemoguće ipak moguće? Što ako se u noći sa subote na nedjelju favorit posklizne i spusti ruke i baš u tom trenutku sijevne lijevi kroše autsajdera? Što ako su svi oni prognozeri zdrava razuma bili u krivu i McGregor pobijedi Mayweathera?
Uostalom, tko je i pomisliti mogao da će jedne tokijske noći 1990. Buster Douglas nokautirati nepobjedivog Mikea Tysona? Tko je, na početku izborne kampanje, vjerovao da Donald Trump može postati američki predsjednik? No i jedno i drugo se dogodilo.

McGregor će krenuti silovito

A cijeli borilački svijet ne očekuje da McGregor pobijedi. No što ako se to ipak dogodi?

– U tom slučaju boks bi izgubio jako puno, a MMA bi puno dobio. Jer MMA ovom borbom nema što izgubiti, za razliku od boksa koji može izgubiti sve. Boksu kao sportu ovakva borba uopće nije trebala, no ako to publika traži, ako je to medijski toliko jako, neka se dogodi. Ako McGregor ipak pobijedi, svi će MMA borci poludjeti i svi će htjeti izazivati jer nitko neće moći reći da nemaju izgleda protiv boksača. Time bi se stvorilo neko novo rivalstvo – objašnjava hrvatski boksački izbornik Leonard Pijetraj kojeg smo priupitali i za to nešto s čime bi McGregor mogao iznenaditi velikog boksačkog šampiona.

Mayweather - Berto
1/10

– Tko god uđe u ovu igru, ima izgleda, pa tako i McGregor. Ja očekujem da će on krenuti silovito i da će ono što napravi u prve tri runde biti sve. On može jako pogoditi lijevim direktom i lijevim krošeom, no on je dosta mišićav i krut i nije to boksačka tehnika s kojom bi on mogao odraditi 12 rundi.

Ključno je pitanje, tvrdi to i Pijetraj, je li Mayweather dovoljno ozbiljno shvatio borbu s obzirom na to da se hvalio kako će svaku večer u tjednu borbe partijati.

– Mislim da će on to ipak ozbiljno shvatiti jer njegov iznimni ego ne bi mu dozvolio da ode u mirovinu s jednim porazom umjesto da ode u legendu kao neporaženi. Novac vas može motivirati samo da prihvatite takvu neobičnu borbu, a Mayweather za to ima 300 milijuna razloga, a kada uđete u borbu, onda vas motivira vaš ego, vaš ponos. McGregor je ispričao toliko “treša” da mi se čini da će Mayweather iskoristiti svaku priliku da ga deklasira. A tu padaju u vodu one kombinacije po kojima bi meč mogao planirano završiti neočekivano ili kontroverzno kako bi se održao jednako unosan uzvrat. Floydov je ego naprosto toliko jak da on na to nikad ne bi pristao – tvrdi Pijetraj.

Kličko je došao iz kik-boksa

A on će uz Željka Velu prenositi meč za gledatelje Sportkluba (oko 4.30), dok će bivši europski prvak Željko Mavrović sukomentirati na RTL-u.

– Postoje ljudi koji su toliko talentirani da se mogu natjecati u nekoliko sportova pa ću vas podsjetiti da se prije boksačke karijere Vitalij Kličko uspješno bavio kik-boksom – kazao je Mavrović.

I “Šaku sa Srednjaka” pitali smo kakvi su izgledi za borilačku senzaciju stoljeća?

– Da je Mayweather u 30-ima, da je potpuno unutra, onda bih rekao da su McGregoru izgledi koliki i dobiti na lotu. No, kada znamo da je Mayweather već neko vrijeme u mirovini i da već dugo nije imao ozbiljnu borbu, onda tu suparnikovi izgledi ipak ponešto rastu. Uostalom, Mayweatherova motivacija bit će puno manja. On je već boksao velike mečeve, za ogromne novce, dok će McGregoru ovo biti nešto što više nikad neće ponoviti, čak i da pobijedi. Irac je tehnički puno skromnijeg znanja, no u nekim početnim rundama, ako počne silovito mahati, može biti opasan. No ako meč ode iza tri runde, onda su mu izgledi jednaki kao i glinenom golubu – tvrdi Mavrović.

Komentara 8

WI
Witman
15:03 26.08.2017.

Stavljam 100 kuna na crnju

DH
dalibor.hren
17:37 26.08.2017.

Spominjete Pjetraja, Mavrovića i zdrav razum!? Kakve ova dvojica imaju veze s zdravim???

DU
Deleted user
20:20 26.08.2017.

Je mavrović prebolio poraz klička ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije