Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki propust

McGregor ili Mayweather bore se za WBC-ov pojas na kojem je i zastava Jugoslavije

Pojas WBC federacije
Foto: Fightsite
24.08.2017.
u 16:45

Među zastavama članicama WBC federacije se našla i zastava propale Jugoslavije – trobojnica s gornjim plavim poljem i karakterističnom zvijezdom petokrakom!

Na posljednjoj press konferenciji uoči boksačkog spektakla između Floyda Mayweathera i Conora McGregora, koja je održana u Las Vegasu, među ostalim je predstavljen i poseban WBC-ov “Money” pojas, koji će pripasti pobjedniku.

Svjetska boksačka WBC federacija je odmah po objavi da je ovaj boksački meč dogovoren, najavila kako će za ovu posebnu prigodu izraditi i poseban pojas. Iako sam meč nema za ulog nikakvu titulu ili nikakav trofej, piše Fightsite.

Pa su tako klasičnu tradicionalnu jednobojnu zelenu kožu zamijenili nešto glamuroznijom krokodilskom iste boje. U karakterističnom WBC-ovom krugu, koji je sastavljen od zemalja svijeta članica WBC federacije, se nalazi centralni logotip, a ispod i prezimena dva glavna aktera. Iz federacije su se pohvalili da sam pojas ima preko 300 dijamanata što će sigurno biti po ukusu Floydu Mayweatheru, ali i Conoru McGregoru. Obojica su skloni kiču i što skupljem i glamuroznijem nakitu.

No, boksači vjerojatno nisu svjesni da pojas ima i veliku pogrešku koja se može primijetiti tek pažljivijim gledanjem. Među zastavama članicama WBC federacije se našla i zastava propale Jugoslavije – trobojnica s gornjim plavim poljem i karakterističnom zvijezdom petokrakom! Jugoslavije nema više od dvadeset i pet godina pa je nejasno kako se uopće ovakva greška mogla potkrasti ovako ozbiljnoj organizaciji.

Nešto dalje je i zastava Hrvatske

Komentara 10

Avatar zong
zong
18:33 24.08.2017.

Juga je nezaboravna... zapamtite fasisti!!!

MP
mjav.pikica
18:02 24.08.2017.

I srbska zastava je tamp

DH
dalibor.hren
19:23 26.08.2017.

Pametnog li novinara: "McGregor ili Mayweather...." Za pojas se bore i jedan i drugi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije