Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cibona i Partizan pred 15.000 gledatelja u areni zagreb

Finale NLB lige: Publika je naša nada

Cibona - Union Olimpija
Igor Kralj/PIXSELL
25.04.2010.
u 11:52

Nema kluba koji Partizan u Europi nije pobijedio ove sezone. Osim Cibone.

Deveta sezona regionalne lige dosegnula je vrhunac. U današnjem finalu (17.15) u zagrebačkoj Areni igrat će momčadi s najboljim skorom u osnovnom dijelu NLB lige. Hoće li Partizan osvojiti četvrti naslov zaredom ili Cibona svoju prvu krunu znat ćemo nakon dvoboja za koji se očekuje da će biti uzbudljiv i neizvjestan. Uostalom, kako kaže Partizanov trener Duško Vujošević, okršaji Cibone i Partizana uvijek su bili najveći derbiji košarke na prostorima bivše SFRJ.

Još samo 1000 ulaznica

Nakon 10.200 gledatelja u polufinalu, direktor Arene Zdenko Antunović očekuje punu dvoranu, popunjenih svih 15.200 stolaca.

– Dodat ćemo i dodatnih 150 sjedalica na parketu, iza koša – kaže Antunović.

Njegov pomoćnik Marko Jazvić pogodio je da će u polufinalu biti desetak pa mu nekako vjerujemo kad kaže da će u finalu biti 13.000 ljudi. U svakom slučaju, tražit će se karta više jer besplatnih više nema:

– Na blagajnama ćemo u prodaji imati samo 1000 ulaznica – ističe Jazvić.

Sve to raduje finaliste, manje partizanovce, a više cibose. No, lijepo je primijetio Bojan Bogdanović:

– Za razliku od Partizana, mi nismo navikli igrati u velikim dvoranama, pred velikim brojem ljudi.

Ti isti crno-bijeli ove su sezone pobijedili Panathinaikos (u Ateni), Barcelonu, Olympiacos... Nema kluba s kojim su igrali a da ga nisu pobijedili. Osim Cibone.

– Iznimno cijenim trenera Perasovića jer je u momčad uveo disciplinu i pristojnost, a pokazao je i da novac nije glavni uvjet za dobru košarku. Cijenim i ovu ligu bez koje nikad ne bismo dospjeli do Final Foura Eurolige – govorio je Vujošević.

Svjestan da mu, uza sve uvažavanje, Dule neće prepustiti ni pedlja, Perasović kuje plan za detronizaciju:

– Pokušat ćemo prekinuti dominaciju kluba koji pobjeđuje i kada igra loše. I nitko je ne može razbiti.

Dule je citirao Ujevića

Peras je ustvrdio da je beogradska momčad doktorska disertacija jednog trenerskog genijalca, ali i velikog diplomata i stratega:

– Užitak će biti igrati u prelijepoj i punoj zagrebačkoj Areni. Možda publika neće vidjeti puno atrakcija, ali bit će neizvjesno – kazao je Dule koji je jučer na presici citirao i Tina Ujevića.

Ključno je pitanje jesu li cibosi kroz svu polufinalnu muku sa zmajčekima istjerali pritisak iz misli.

– Poraz protiv Olimpije bio bi ravan katastrofi. Premda je Partizan jači, protiv njih će biti psihološki lakše – tvrdi Bogdanović.

Hoće li Cibona večeras slaviti ovisit će i o publici. Ona je neorganizirana i ne može napraviti pritisak poput one u beogradskoj Areni. No, organizatori bi mogli puno učiniti kada bi u svakoj pauzi na razglas puštali "Serbus Zagreb" ili "Heja, heja, cibosi". Službeni spiker Baby Dooks ionako više neće smjeti navijati jer mu je to zabranio povjerenik lige Bilić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije