Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjere opreza

Finale Copa Libertadores bez gostujućih navijača

Boca Juniors i River Plate
Foto: Reuters
06.11.2018.
u 11:38

U finalu igraju veliki argentinski rivali, Boca Juniors i Rivere Plate

Finale najprestižnijeg južnoameričkog nogometnog natjecanja Copa Libertadores, u kojem će se snage odmjeriti argentinski klubovi Boca Juniors i River Plate, igrat će se bez gostujućih navijača.

Tu su odluku donijeli predstavnici klubova, i to samo nekoliko dana nakon što je argentinski predsjednik Mauricio Macri izjavio suprotno. Macri je dodao kako će finale Cope biti prilika da Argentinci pokažu da se nogomet može igrati bez navijačkih nereda. 

Njegove izjava bile su u suprotnosti sa zabranom prisustva gostujućih navijača u argentinskom nogometu koja je na snazi od 2013. godine.

Prvi put u povijesti u finalu Copa Libertadoresa, južnoameričke verzije europske Lige prvaka, igrat će dva argentinska kluba - Boca Juniors i River Plate. 

Prva utakmica finala igrat će se 10. studenog na Bonboneri, stadionu Boca Juniorsa, a uzvrat je 24. studenog na stadionu Monumental Antonio Vespucio Liberti.

Zadnje slavlje Boce u Copa Libertadoresu bilo je 2007. Ako pobijedi, Boci će to biti sedmi naslov i tako će se izjednačiti s još jednim argentinskim klubom, Independienteom. River Plateu će, ako osvoji Libertadores kup, to biti četvrti naslov.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije