Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP U KAZANJU

Dupinima se pruža prilika da zarade 80 tisuća dolara

Sandro Sukno
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
18.06.2015.
u 08:19

Na SP-u u Barceloni 2013. ukupni nagradni fond iznosio je 3,1 milijun USD, a u Kazanju ove godine on će iznositi 5,5 milijuna USD

Novčane nagrade uvedene su na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu 2007. godine, no tada su nagrađivani samo osvajači medalja. Na SP-u u Barceloni 2013. nagradni je fond već iznosio 3,1 milijun USD, a u njemu je participiralo prvih šest natjecatelja (ili ekipa) u svakoj disciplini.

A sad je Fina napravila "korak od sedam milja" i za Svjetsko prvenstvo u Kazanju (Ruska Federacija, Republika Tatarstan), koje će se održati od 24. srpnja do 9. kolovoza ove godine, nagradni fond zamalo je udvostručila. Iznosit će 5,5 milijuna USD, što za vodene sportove izgleda bajoslovno.

Nagrađivat će se osam prvih natjecatelja i ekipa u svakoj disciplini, a nama je zanimljiv podatak da će vaterpolu pripasti 720.000 USD – pola dečkima, pola djevojkama. Pa se najboljim hrvatskim vaterpolistima pruža prilika da osvajanjem prvog mjesta (i ponavljanjem uspjeha iz Melbournea) zarade 80.000 USD. Za poslovično praznu blagajnu HVS-a bila bi to zanimljiva stimulacija.

No, najveći dio kolača pripast će plivačima, 2,5 milijuna USD. Zlato će vrijediti 20.000 USD, a svaki svjetski rekord dodatno će biti premiran sa 30.000 USD.

>>Dupini su osvojili Rim, pali Mađari, svjetski prvaci

Foto: Alcatel

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije