Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE ISPALO KAKO JE ZAMISLIO

Filip Zubčić objasnio što je nedostajalo da se domogne postolja

Alpine Skiing - Men's Giant Slalom
BORUT ZIVULOVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
13.03.2021.
u 15:58

- Prvu rundu sam se dobro skijao, uopće nije bilo loše. Jednostavno je postava bila takva da sam puno više trebao puštati, puno više juriti u srednjem dijelu, što nisam baš uspio - prokomentirao je svoj prvi subotnji nastup

Osvajanjem šestoga mjesta na subotnjem veleslalom u Kranjskoj Gori 28-godišnji Filip Zubčić ostvario je svoj daleko najbolji rezultat u utrkama na najpoznatijem slovenskom skijalištu na kojem mu je do danas najbolje ostvarenje bilo 13. mjesto iz 2019.

No, najbolji hrvatski skijaš je svjestan da je mogao ostvariti i mnogo više.

- Šesto mjesto u Kranjskoj Gori možda nije najbolji rezultat i nije bilo onako kako sam ja zamislio - priznao je Zubčić koji je u prvoj vožnji nakupio gotovo sekundu zaostatka (+0.93) za vodećim Švicarcem Loicom Meillardom.

- Prvu rundu sam se dobro skijao, uopće nije bilo loše. Jednostavno je postava bila takva da sam puno više trebao puštati, puno više juriti u srednjem dijelu, što nisam baš uspio - prokomentirao je svoj prvi subotnji nastup.

U drugu vožnju je startao odlučno te brzom i preciznom vožnjom u gornjem dijelu staze povećavao svoju prednost.

- U drugom laufu sam probao još dati gasa, probao ići direktnije. To je bilo dosta bolje u gornjem dijelu. U srednjem i donjem dijelu sam se dosta zabijao u vrata i tamo sam sve izgubio. Falilo je 27 stotinki do drugog mjesta i mislim da sam to izgubio u donjem dijelu. Što je tu je, idemo dalje - zaključio je Zubčić koji će u nedjelju nastupiti na pretposljednjem slalomu u ovoj sezoni.

Rasplet veleslaloma u Kranjskoj Gori ostavio mu je samo teoretske izglede za osvajanje Maloga kristalnoga globusa, jer uoči finala Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu ima 99 bodova zaostatka za vodećim Švicarcem Marcom Odermattom.

Odermatt ima 25 bodova više od drugoplasiranog Alexisa Pinturaulta, s kojim će na domaćem terenu voditi veliku bitku i za Veliki kristalni globus.

Uoči nedjeljnog slalom u Kranjskoj Gori Pinturault u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa ima 1100 bodova, 31 više od Odermatta. Filip Zubčić je na sedmom mjestu sa 642 boda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije