Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNE IGRE

Evo koliko je Dinamo ove sezone zaradio u Europi, svota je poprilična

Tottenham Hotspur v Dinamo Zagreb - UEFA Europa League - Round of 16 - First Leg - Tottenham Hotspur Stadium
Foto: David Klein/Newscom/PIXSELL
1/5
13.03.2021.
u 12:01

Pod Zoranom Mamićem, koji je odlično vodio Dinamo u Europi, ponovili su povijesni rezultat koji su s Bjelicom ostvarili prije dvije sezone.

Rijetko se događaju čuda; uostalom, da su česta, više ne bi ni bila čuda. A Dinamu treba čudo da bi nastavio svoj europski put, da u uzvratu slavi protiv Tottenhama bar s 2:0 i u produžecima traži prolaz; ili u 90 minuta s tri i više pogodaka razlike. To prije jer je Tottenham jači. No, plavi trebaju pogledati malo u retrovizor, u sve ono što su napravili u ovoj europskoj sezoni i cijelu klub pa i navijači moraju biti ponosni na svoju prvu momčad.

Pod Zoranom Mamićem, koji je odlično vodio Dinamo u Europi, ponovili su povijesni rezultat koji su s Bjelicom ostvarili prije dvije sezone. Jedini neuspjeh im je poraz od Ferencvarosa u kvalifikacijama za Ligu prvaka, dok su sve ostalo odradili savršeno. Prošli su skupinu Europske lige bez poraza, u toj su skupini primili samo jedan pogodak, i to zadnjoj utakmici. U šesnaestini finala prošli su s dvije pobjede nad Krasnodarom i stigli do osmine finala. I tu nisu imali sreće u ždrijebu. Očekivati je da će se u četvrtak oprostiti od Europe, ako se ne dogodi već spomenuto čudo, ali kad bi svaka sezona Dinama u Europi bila ovakva, odmah bismo je potpisali.

Dinamo je danas etablirani klub srednje europske kvalitete, klub koji je ovim uspjesima zaradio lijep novac, samo od Uefe je dobio 13,5 milijuna eura, njegovim igračima porasla je cijena, klubu je porastao ugled, a plavi su skupili i puno bodova za nacionalni koeficijent, što nikako nije nevažno za budućnost naših klubova u Europi. Stoga, plavi dečki, glavu gore, napravili ste odličan posao. I uživajte u četvrtak u uzvratu s Tottenhamom. 

Ključne riječi

Komentara 3

PE
PetiElement
12:19 13.03.2021.

Čovjek se iznenadi kad pročita nešto pozitivno o Dinamu ovdje..

DU
Deleted user
16:59 13.03.2021.

14.06.1964. Eintracht iz Frankfurta, te godine drugoplasirani u njemačkom prvenstvu, u polufinalu kupa velesajamskih gradova nakon pobjede od 3:0 u prvoj utakmici, dolazi u Zagreb obaviti formalnost i ući u finale. Nakon 15 minuta rezultat je 2:0 za Dinamo i čeka se taj treći gol koji pada tri minute prije kraja utakmice. Igraju se produžeci u kojima igrači Dinama daju još jedan gol i ulaze u legendu.

MA
maximinimax
12:27 13.03.2021.

Dosta za stadion?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije