Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LONDON

FIFA podnijela kaznenu prijavu protiv Viagoga

Gianni Infantino
Foto: Reuters/PIXSELL
05.06.2018.
u 14:28

Viagogo je prodavao ulaznice za SP u Rusiji po dvostruko većim cijenama od onih po kojima ih je prodavala FIFA.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) podnijela je kaznenu prijavu protiv web stranice viagogo.com zbog neovlaštene prodaje ulaznica za svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji.

Krovna kuća svjetskog nogometa je navela kako je posljednjih mjeseci primila brojne žalbe pojedinaca, udruženja potrošača i drugih 'igrača na tržištu' zbog 'obmanjujuće poslovne prakse' portala Viagogo.

FIFA je pozvala navijače da ne kupuju ulaznice za World Cup u Rusiji preko neslužbenih platformi, uključujući i Viagogo, jer će im biti zabranjen ulaz na stadione. Viagogo je prodavao ulaznice za SP u Rusiji po dvostruko većim cijenama od onih po kojima ih je prodavala FIFA. Primjerice, najjeftinije ulaznice za utakmicu Rusija - Saudijska Arabija FIFA je prodavala po 220 dolara, a Viagogo po 480 dolara. Viagogo preprodaje ulaznice, ali na njih zaračuna razne dodatne troškove što može utrostručiti nominalnu cijenu ulaznice.

Viagogo se na svojoj internetskoj stranici reklamira kao globalna online platforma za kupovinu ulaznica za sportske, glazbene i druge zabavne događaje.

Gianni Infantino
1/1
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:10 05.06.2018.

oni ne prodaju karte,nego vlasnici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije