Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNO

Fifa odvojila tri milijuna dolara za Haiti

Sepp Blatter
AFP
04.02.2010.
u 19:24

Financijski odbor Svjetske nogometne federacije (Fifa) na sastanku u Zürichu u četvrtak odobrio je prijedlog da se ''haitskoj nogometnoj obitelji'' pomogne s iznosom od tri milijuna dolara.

Fifa je odmah poslije katastrofalnih potresa na Haitiju uplatila 250.000 dolara.

Nakon što su članovi Financijskog odbora saslušali dramatičan izvještaj potpredsjednika Fife i predsjednika zone CONCACAF Jacka Warnera, koji je nedavno posjetio nastradalu zemlju, odlučili su izdvojiti veliki iznos od tri milijuna dolara za posebne namjene.

Naime, taj će iznos biti posvećen oporavku haitske nogometne obitelji, odnosno za rekonstrukciju i obnovu prostorija tamošnjeg saveza, nogometnih igrališta i objekata, kao i za podršku održavanju natjecanja u seniorskoj konkurenciji i za mlađe dobne uzraste.

- Poput svih ostalih, i ja sam bio jako pogođen izvještajima koji su stizali s Haitija. U suradnji s Haitskim nogometnim savezom, nastavit ćemo pozorno pratiti situaciju u toj zemlji i ponuditi im svu pomoć koju možemo - izjavio je predsjednik Fife Joseph Blatter.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije