Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Fifa je morala odmah zaštititi Togo, ali 
ona štiti samo velike

Togo
Reuters
01.02.2010.
u 18:04

Što se treba dogoditi u glavama afričkih nogometnih moćnika da nakon što tri osobe izgube život u terorističkom napadu na autobus momčadi Toga, toj reprezentaciji zabrane nastup na sljedeća dva Afrička kupa nacija?

Slijepo držanje propisa

Čelnici Afričkoga nogometnog saveza (CAF) vjerojatno ni sami nisu svjesni što su učinili. Umjesto da odgode početak Kupa nacija, da shvate da nogometaši Toga ne mogu igrati nogomet nakon što su im ubijeni prijatelji i najbliži suradnici, oni su suspendirali Togo i s iduća dva Kupa nacija.

– Ne postoji nikakvo opravdanje za njihovu odluku. Takvim ljudima nije mjesto u sportu i nogometu. Nakon svega, pitam se ima li sve to zapravo smisla – rekao je napadač Toga Emanuel Adebayor koji se nogometu vratio pogotkom u majici Manchester Cityja.

Fifa zaštitila Francuze


Skandalozno je što vodeći ljudi Fife, konkretno Sepp Blatter, nisu reagirali. Kao da nisu svjesni da je to velika prijetnja i za sigurnost Svjetskog nogometnog prvenstva koje će početkom lipnja početi u Južnoafričkoj Republici.

No, stara je to priča Fife (nije ni Uefa puno drukčija) koju nikada nije bilo briga za male nogometne saveze. Naime, najeklatantniji je posljednji primjer Henryjevo igranje rukom koje je odvelo Francusku na SP, bez obzira na to što je cijeli svijet vidio tu nepravdu. Svi su žalili Irce, no na kraju je Blatter zaštitio veliku Francusku.

Južnoafrička Republika je iznimno nesigurna zemlja, kriminala je mnogo, ondje će biti mnogo igrača i navijača. Sve što se ovog siječnja događalo u Africi veliko je upozorenje. No, pitanje je jesu li odgovorni to shvatili.

Ključne riječi

Komentara 2

M2
maestro-25
10:50 02.02.2010.

Koji bezobrazluk od fife!!! Stvarno sramotno!!! Dali bi celnici mogli igrati nogomet da im netko dodje u kucu i pobije ukucane? Stvarno neizmjerno tuzna i nepravedna odluka saveza...

VI
virkom
15:30 03.02.2010.

Pa zar nije (prije dvije godine?) nakon sto je JAR dobila SP 2010 kada je organiziran posjet medjunarodne delegacije FIFA-e takodjer ubijen jedan strani novinar ili clan delegacije (iz Austrije?) ??? Mislim da Blatter vec sada zali nad svojom odlukom.. Ako je bas htio u Afriku, mogao je u Egipat ili Nigeriju, ali ne tamo gdje vlada potpuno bezakonje. Fosilu vise nije mjesto na celu FIFA-e isto kao sto ni Markovicu nije vise mjesto u Hrvatskoj. A sto se tice prolaska Francuske i Henryeve ruke - PRAVA SRAMOTA!!! A jos je veca sramota poigravanje sa Irskom nakon sto su ulozili zalbu i toboznje donosenje odluke. Sve je bilo jasno i prije nego sto su se Irci pozalili. Tako bi isto prosla i Hrvatska samo da je bilo malo neizvjesnije u kvalifikacijama za EP 2008 protiv Engleske. I to je sport??? Namjestanje na kladionicama, odluke FIFA-e... ma pocinje mi se gaditi taj nogomet....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije