Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ SE NIŠTA NE ZNA

Fifa će nositelje odrediti tek 2. prosinca

Sepp Blatter
AFP
19.11.2009.
u 19:01

Međunarodna nogometna federacija (Fifa) objavila je kako još uvijek nije odlučila po kojoj će se formuli odrediti nositelji tijekom ždrijeba za Svjetsko prvenstvo.

Fifa je u svom priopćenju objasnila kako će se konačna odluka donijeti dva dana prije ždrijeba koji je na rasporedu 4. prosinca u Capetownu. O formuli za ždrijeb odlučivat će komisija sastavljena uglavnom od članova Izvršnog odbora Fife i Organizacijskog odbora SP-a u Južnoafričkoj Republici.

Poznato je, dakako, da će 32 momčadi biti raspodijeljene u osam skupina s po četiri reprezentacije te da će domaćin JAR biti u najjačoj skupini nositelja iako je tek 85. prema Fifinu renkingu.

Ostalih sedam nositelja koji će predvoditi skupine vjerojatno će se odrediti na temelju prosječnog renkinga u posljednje tri godine i rezultata na nekoliko zadnjih prvenstava.

Spomenimo i da se od deset prvoplasiranih reprezentacija s Fifine ljestvice, njih devet plasiralo na Svjetsko prvenstvo. Jedini uljez je - Hrvatska.

Ključne riječi

Komentara 2

PE
petrovve
19:14 19.11.2009.

Na svim drugim stranicama se vec moze vidjeti da su nositelji jakosnih skupina objavljeni,samo vecernji sepa...tj..preuzeli glupost sa totalsporta..pitam se samo tko jos totalsport cita...Nekompetentni novinari po pitanju sporta opcenito nogometa,isti kao i vecernjakovi.. Nasu reprezentaciju nazvat uljezima ,mogu samosamo oni koji nam dobro ne misle..S**adovi.!!

Avatar Topgen
Topgen
19:59 19.11.2009.

Za EURO 2012 , UEFA je upravo postavila Hrvatsku u \'prvi sesir\' kao sestog nositelja. Dobra vijest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije