Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER POSLAO PORUKU

Festival nogometa u Gajnicama. Jović dobio ovacije, a Jakirović kaže: Loš teren ne smije biti alibi

Zagreb: 1/16 Hrvatskog nogometnog kupa, NK Ponikve - GNK Dinamo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
27.09.2023.
u 18:47

Ambijent je pod žarkim suncem u popodnevnim satima bio uistinu sjajan. Boysi i navijačka skupina Ponikvi, Vješala, glasno su navijali za svoje momčadi, puštali plave, odnosno zelene dimne zavjese, a u određenim trenucima su zajedno skandirali stihove poput onog poznatog "Ti si ponos Zagreba grada". Kad smo već kod poznatog, mnoga poznata lica iz svijeta nogometa su došla posjetiti stadion NK Ponikvi za ovaj susret.

Pravi mali festival nogometa u Gajnicama. Tako se najbolje može opisati utakmica prvog kola Hrvatskog kupa u kojoj je u kvartu na zapadnom dijelu Zagreba četvrtoligaš Ponikve ugostio ligaškog prvaka Dinamo. Za ljude koji su uz Ponikve ovo je bio jedan poseban dan i više od utakmice. Oko 1300 domaćih gledatelja i 200 Bad Blue Boysa je brzinom svjetlosti razgrabilo karte, a kad pridodamo djecu iz brojne škole nogometa Ponikvi, prijatelje kluba i VIP goste, na stadionu lokalnog kluba se okupilo oko dvije tisuće ljudi. 

Ambijent je pod žarkim suncem u popodnevnim satima bio uistinu sjajan. Boysi i navijačka skupina Ponikvi, Vješala, glasno su navijali za svoje momčadi, puštali plave, odnosno zelene dimne zavjese, a u određenim trenucima su zajedno skandirali stihove poput onog poznatog "Ti si ponos Zagreba grada". Kad smo već kod poznatog, mnoga poznata lica iz svijeta nogometa su došla posjetiti stadion NK Ponikvi za ovaj susret, poput Gorana Vlaovića, Velimira Zajeca, Branka Strupara, Mire Bičanića, MMA borca Ante Delije, pa i člana Uprave Dinama Darija Šimića. Naravno, klinci iz Gajnica su u svakom trenutku, prije i poslije utakmice ganjali dresove Dinamovih zvijezda, pokoji selfie i potpise na rekvizite, tu priliku blizu svojih domova nisu htjeli propustiti.

Kad gledamo na samu utakmicu, nogometaši Ponikvi se definitivno nemaju čega sramiti. Dinamo je slavio i prošao u iduće kolo 4:1 pobjedom, ali nije im bilo ni približno lako koliko su očekivali. U prvih pola sata susreta možemo čak i reći da su strane bile podjednake. Po dvije-tri vrlo dobre prilike složili su i Ponikve i Dinamo, a domaća momčad je primila prvi pogodak u 38. minuti kad je Sandro Kulenović u svojem 22. nastupu za Dinamo zabio prvijenac za klub. Na prvu dionicu igre se osvrnuo i trener Dinama Sergej Jakirović.

- Nije bilo nimalo jednostavno po jednom zahtjevnom terenu. Očekivao sam dosta bolju našu igru, ali evo, dali smo svima priliku. Moraš koristiti svoju minutažu kako bi dokazao da si dostojan dresa Dinama. Prvih pola sata je bilo slabo, teren nam nije alibi i moraš pokazati razliku, s tim nisam bio zadovoljan, ali na kraju smo prošli i čestitam dečkima na pobjedi. Možda smo mislili da će biti lakše, Ponikve su zaista dale dobar otpor, ali smatram da smo na kraju to ozbiljno odradili. Drago mi je radi juniora koji su u utakmicu ušli bez respekta i s htijenjem i voljom. 

VEZANI ČLANCI:

Drugo poluvrijeme je Dinamo otvorio s dva brza pogotka i odmaknuo se na ugodnih 3:0. Prvo je u 48. minuti susreta pogodio Japanac Takuro Kaneko te tako i on ubilježio svoj prvijenac kao igrač Dinama, a deset minuta kasnije je zabio i Antonio Marin. Međutim, Ponikve tu nisu odustajale te su nakon jednog prekida u 66. minuti došli do pogotka nakon kojeg je stadion eruptirao, a zabio ga je 17-godišnji mladić iz Zaboka, Leon Jadek, koji je bio oduševljen nakon utakmice.

- Nevjerojatan osjećaj, sigurno moj najveći gol u karijeri, nemoguće je za opisati. Mi smo se pripremali kao za svaku drugu utakmicu i nismo se bojali. Dečki su rekli da bi se, kad bi mogli, okladili na mene da zabijem gol. Evo, da su se mogli kladiti, dobili bi. Dinamo mi je inače najdraži hrvatski klub i jedino veće što bi mi se moglo od ovoga dogoditi je zaigrati za Dinamo - rekao je Jadek. 

Do kraja utakmice je Dinamo zabio još jedan pogodak, no on je u nekoj mjeri usrećio i domaće navijače. Domaći dečko iz Gajnica i bivši nogometaš Ponikvi, 18-godišnji veznjak Luka Vrbančić je u ovoj utakmici debitirao za Dinamo te je u 88. minuti poentirao za konačnih 4:1. Teško je bilo i zamisliti bolji debi.

VEZANI ČLANCI:

- Definitivno sam sretan. Rekao sam još dan prije utakmice da mi je san zaigrati, a kamo li da zabijem gol. Hvala momcima iz Ponikvi što su mi čestitali i hvala publici na pljesku, puno mi je značilo. Sumnjam da će mi prijatelji iz kvarta zamjeriti, vidio sam da su presretni zbog mene. Jedva čekam da me izgrle, izljube i čestitaju kad se vidimo. Nisam se nadao da ću baš protiv Ponikvi debitirati. Sad je na meni da radim i dajem sve od sebe, a na treneru je da donosi odluke - rekao je Vrbančić.

Još jedan domaći dečko u ovoj utakmici bio je sudac susreta Fran Jović. Jedna rijetkost se dogodila vezana za njega, a to je da je prije utakmice dobio najveću pozitivnu ovaciju publike na stadionu Ponikvi. Nikad nismo vidjeli tako pozitivnu reakciju za suca. 

- Bila je to jedna specifična situacija. Pa i ovo je specifično što dajem izjavu nakon utakmice, nadam se da mi nitko neće zamjeriti - rekao je Jović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije