Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.09.2023. u 17:22
Ponikve i Dinamo su u ovoj fazi natjecanja igrali i prije devet godina, a "Modri" su jedva iščupali 2-1 pobjedu. Ovoga puta nije bilo nikakvog iznenađenja.

Hrvatski nogometni prvak Dinamo plasirao se u osminu finala hrvatskog SuperSport kupa nakon što je na gostovanju porazio Ponikve, gradskog suparnika i člana četvrtog razreda hrvatskog nogometa sa 4-1.Bio je to praznik nogometa u Stenjevcu, zagrebačkoj četvrti na zapadnom dijelu grada. Pred nama je najljepša i najlakša utakmica, što god dobro napravimo, bit će to veliki plus za nas, kazali su domaćini uoči susreta, svjesni kako je hrvatski prvak apsolutni favorit.

Ponikve i Dinamo su u ovoj fazi natjecanja igrali i prije devet godina, a "Modri" su jedva iščupali 2-1 pobjedu. Ovoga puta nije bilo nikakvog iznenađenja, premda je domaćin bio blizu vodstva u 19. minuti kada je Berić pucao sa 20 metara, a Zagorac sjajno obranio. I tri minuta kasnije prijetile su Ponikve, Đopar je pucao s ruba šesnaesterca, ali je Zagorac ponovo bio siguran.

VEZANI ČLANCI:

Dinamo je poveo u 38. minuti golom Sandra Kulenovića. Akciju je počeo Kaneko, Sučić je asistirao do Kulenovića koji je sa 10-ak metara pucao i pogodio. U 48. minuti Japanac Takuro Kaneko je svojim prvijencem u modrom dresu pogodio za 2-0, da bi Antonio Marin u 58. minuti povisio na 3-0. Utješni pogodak za domaćine u 66. minuti je glavom zabio je 17-godišnji Leon Jadek na ubačaj Mihaela Đopara iz slobodnog udarca. Točku na "i" postavio je Luka Vrbančić pogodivši svom bivšem klubu u 88. minuti za 4-1.

Gorica je na gostovanju pobijedila Zagorec iz Krapine sa 2-0 golovima Maria Matkovića (11) i Nikole Vujnovića (85). Uspješna je bila i Lokomotiva koja je pogotkom Silvija Goričana u 54. minuti slavila kod Dugog Sela sa 1-0. Identičnim rezultatom Rudeš je pobijedio na gostovanju Croatiju Zmijavce sa 1-0, a gol odluke zabio je Tomislav Srbljinović u 78. minuti. Vukovar 1991 je bio bolji od BSK Bijelog Brda sa 4-1. Za pobjednički sastav strijelci su bili Vanja Pelko (14), Franco Minguez Capitani (24), te Torles Knoll (70, 82), dok je za BSK pogodio Lazar Vujanić (73).

VEZANI ČLANCI:

Istra 1961 je u Unešiću porazila Zagoru sa 2-0, a strijelci su bili Sebastian Nebyla (45) i Mateo Lisica (73). Jadran iz Ploča je sa 2-1 pobijedio Belišće. Za domaćine su zabili Goran Šujić (6) i Jozef Kuqi (14), a u sudačkoj nadoknadi drugog dijela smanjio je Bojan Gvozdenović. Ranije su plasman u osminu finala izborili Hajduk, Rijeka, Slaven Belupo, Osijek, Varaždin i Cibalia.

 
Ponikve
1-4
Dinamo
Ponikve, 15:30, Gajnice, Zagreb
Kraj
(Kraj)

90' - Kraj utakmice, Jović je odlučio da nema nadoknade, Dinamo je prošao u daljnju fazu domaćeg Kupa. 

Gol
(Gol)

88'- Luka Vrbančić upisao je premijerni nastup za Dinamo te zabio Ponikvama u kojima je inače započeo nogometnu karijeru. 

Žuti karton
(Žuti karton )

69'- Atlija je zaradio žuti karton. 

66'- Ponikve smanjuju na 3:1! Strijelac je Leon Jadek. Đopar je ubacio iz slobodnog udarca, a Jadek nadvisio obranu Dinama i glavom zabio za smanjenje. 

Gol
(Gol)

58'- Veliki posao napravio je Kulenović i poslao povratnu loptu za Marina koji odlično riješava situaciju te poentira za 3:0. 

Gol
(Gol)

48'- Brzonogi Japanac Kaneko povisio je prednost plavih odmah na početku drugog dijela, lakše se diše u stožeru Jakirovića. Perković mu je klizećim startom produžio loptu, a krilo Dinama nije imalo previše problema za postići pogodak. 

46'- Počelo je drugo poluvrijeme. 

45' - Kraj prvog poluvremena, plavi imaju prednost od 0:1. 

45' - Igrat će se još jedna minuta nadoknade. 

41' - Kaneko je prošao i poslužio Marina koji je promašio stopostotnu šansu i pucao daleko iznad gola. 

Gol
(Gol)

38'- Dinamo je poveo pred kraj poluvremena. Sandro Kulenović promiješao je obranu domaćih i matirao vratara Ponikvi. Inače, ovo je Kulenović prvijenac u 22. nastupu za hrvatskog prvaka. 

33' - Dinamo pokušava ali ne uspjeva probiti obranu Ponikvi, trener Sergej Jakirović djeluje nervozno na klupi. Menalo je imao dobru priliku, ali nije ju uspio iskoristiti. 

22' - Udarac u okvir Ponikvi. Đopar prizemno pucao iz daljine, ali Zagorac to sigurno brani i hvata loptu.

20' - Zagorac sjajno skinuo volej igrača Ponikvi. Kapetan Berica pucao je s 20-ak metara. Domaći navijači reagirali su glasnim navijanjem. Navijačka skupina Ponikvi, Vješala, su nekoliko trenutaka nakon toga podigli zelenu dimnu zavjesu..

Hit utakmica

Na stadionu je trenutno oko 2000 ljudi. Od toga je 1300 domaćih s ulaznicama, 200 Boysa s kupljenim kartama koji navijaju zestoko, 200 dječaka iz NK Ponikvi iza gola, 200 prijatelja kluba na tribini iza klupa i 100 VIP gostiju.

12' - Kaneko je vrlo aktivan u ovoj utakmici. Probio se po desnoj strani, napravio pomutnju u petercu domaće momčadi i ubacio pred gol. Stoper Ponikva je petom uspio izbiti tu loptu.

9' - Još jednom Kaneko prijeti golu domaćina. Ovoga puta je pucao iz voleja s ruba kaznenog prostora, ali nije bio dovoljno precizan i lopta odlazi pored gola. Osim napada domaćina na samome početku utakmice kad je Đopar opasno ubacio u peterac, Dinamo očekivano dominira.

5' - Kaneko i Marin bili su u izvrsnim prilikama da zabiju već na samome početku utakmice, ali igrači Ponikva i dalje uspjevaju odoljeti naletima plavih. Perković je nakon kornera pucao glavom, ali lopta je otišla preko vrata domaće momčadi.

Početak
(Početak)

1' - Utakmica je počela!

Zajednička priča

Postoje i mnoge vrlo zanimljive poveznice Dinama i Ponikvi. Naime, dva Dinamova bivša kapetana i dva bivša hrvatska reprezentativca, Milan Badelj i Domagoj Antolić, svoje su nogometno odrastanje prošli baš u Ponikvama. A i neki od današnjih aktera su poprilično povezani s klubom iz Gajnica. Dinamov 18-godišnji igrač Luka Vrbančić koji dobiva priliku Jakirovića u ovom susretu također je dobar dio svojeg nogometnog razvoja, sve do 2016. godine, prošao u Ponikvama.

Ulaznice planule

Ulaznice u zapadnom dijelu Zagreba su bile puštene u prodaju prije dva tjedna i 1500 njih je planulo u samo dva dana. U klubu su se posebno pripremili za ovu veliku prigodu i veliku utakmicu; uz postojeće tribine postavili su i nekoliko montažnih tribina.

Poznata lica

Od poznatijih imena dosli su Dario Šimić, Velimir Zajec, Goran Vlaović, Branko Strupar, mma borac Ante Delija, Darko Čordaš, Miro Bičanić.

Zagrijavanje

Pogledajte kako su se se igrači zagrijavali prije utakmice na Gajnicama.

Sastavi

Ponikve: Permanec - Atlija, Žejavac, Bukovac, Bakarić - Čordaš, Vragolović - Đopar, Berić, Fajdiga - Jadek

Dinamo: Zagorac - Menalo, Bernauer, Sosa, Perković - Sučić, Halilović - Kaneko, Marin, Rukavina - Kulenović

Foto: sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije