Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tradicija

Fešta na Savi: Lepen pobjednik 22. memorijala "Tibor Šaramo"

Memorijal "Tibor Šaramo"
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/6
26.12.2017.
u 16:32

Bila je to šesta pobjeda 38-godišnjeg Lepena na memorijalnoj utrci koja se vozi u spomen na preminulog sportskog novinara i utemeljitelja ovog spusta Tibora Šaramoa

Tomislav Lepen hrvatski reprezentativac u kanuu na divljim vodama, pobjednik je 22. memorijala "Tibor Šaramo" koji je u  utorak održan na rijeci Savi  u sklopu tradicionalnog 47. štefanjsko-novogodišnjeg spusta kajakaša i kanuista.

Lepen je 12,5 kilometara dugu stazu, od Podsusedskog do Savskog mosta, po malo povišenom vodostaju Save i po ugodnoj temperaturi od 13 Celzijevih stupnjeva, preveslao za 42:36.52 minuta ispred Matije Marinića, člana KKK Zagreb sa 49:41.02, a treći je bio njegov klupski kolega Marko Mikša sa 51:39.93. 

Memorijal "Tibor Šaramo"
1/17

Bila je to šesta pobjeda 38-godišnjeg Lepena na memorijalnoj utrci koja se vozi u spomen na preminulog sportskog novinara i utemeljitelja ovog spusta Tibora Šaramoa i na kojoj je zadnji put slavio 2006. godine. Lepenu  je prigodnu sliku - mozaik "Kanuist" akademske slikarice Vlatke Bauer uručila Astrid Šaramo, kćer Tibora Šaramoa.

Ukupna pobjeda na 47. štefanjsko-novogodišnjem spustu, na kojem je nastupilo 90 posada u kojima je veslalo 115 kajakaša i kanuista iz  BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske, pripala je  ponajboljem slovenskom divljevodašu i aktualnom svjetskom prvaku 20-godišnjem Anžeu Urankaru, studentu iz Ljubljane čije je pobjedničko vrijeme 38:45,65 minuta. Drugi je Anes Šundić iz Vrbas -Banja Luka (39:11,00), a treći je Vid Oštrbenk iz Čateža (39:11,08).

Urankaru, kojem je ovo prva pobjeda nakon što je lani bio drugi, pripao je tradicionalni prijelazni pehar Sportskih novosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije