Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mijenja Vettela

Fernando Alonso od iduće sezone u Aston Martinu

Fernando Alonso
Reuters/Pixsell
01.08.2022.
u 12:11

"Još uvijek imam glad i ambiciju boriti se da budem na čelu i želim biti dio organizacije koja je predana učenju, razvoju i uspjehu", rekao je Alonso u izjavi za Aston Martin.

Bivši dvostruki svjetski prvak u formuli 1 Španjolac Fernando Alonso (41) od iduće godine vozit će za Aston Martin, objavila je momčad u ponedjeljak.

Španjolac, koji ove sezone vozi za Alpine, u Aston Martinu će preuzeti mjesto četverostrukog svjetskog prvaka Nijemca Sebastiana Vettela koji je prošlog tjedna najavio odlazak u mirovinu na kraju ove sezone.

Očekuje se kako će Alonsovo mjesto u Alpineu popuniti 21-godišnji Australac Oscar Piastri, prošlogodišnji prvak Formule 2.

"Još uvijek imam glad i ambiciju boriti se da budem na čelu i želim biti dio organizacije koja je predana učenju, razvoju i uspjehu", rekao je Alonso u izjavi za Aston Martin.

"Namjeravam ponovno pobjeđivati ​​u ovom sportu i stoga moram iskoristiti prilike koje mi se čine ispravnima," dodao je.

Kanadski milijarder i vlasnik Lawrence Stroll, čiji sin Lance također vozi za Aston Martin, uložio je velika sredstva u tim, u izgradnju nove tvornice i zapošljavanje osoblja iz konkurentskih tvrtki.

"Fernanda poznajem i divim mu se mnogo godina i uvijek je bilo jasno da je on predani pobjednik poput mene," poručio je Stroll.

"Namjeravao sam okupiti najbolje ljude i razviti prave resurse i organizaciju za uspjeh u ovom vrlo natjecateljskom sportu, a ti planovi sada poprimaju oblik u Silverstoneu. Stoga se činilo prirodnim pozvati Fernanda da bude dio razvoja pobjedničke momčadi," naglasio je Stroll.

Šef momčadi Mike Krack rekao je kako je cijela momčad uzbuđena što će raditi s Alonsom, koji je svoje naslove osvojio s Renaultom 2005. i 2006.

"Uvjereni smo da će on nadahnuti sve da podignu svoju razinu. Na putu smo stvaranja pobjedničke organizacije i jasno je da će Fernando ubrzati naš napredak," poručio je Krack.

Alonso je u petak proslavio 41. rođendan, a trenutačno je deseti u ukupnom poretku svjetskog prvenstva nakon 13 od 22 utrke.

Španjolac je do sada nastupio na 346 utrka u svjetskom prvenstvu formule 1, ostvario je 32 pobjede, a 98 puta se penjao na jednu od stepenica pobjedničkog postolja.

Bio je dva puta svjetski prvak (2005, 2006) s Renaultom , a vozio je i za McLaren, Ferrari i Minardi.

S Toyotom je dva puta osvojio 24 sata Le Mansa (2018, 2019), također je osvojio i 24 sata Daytone s Wayne Taylor Racingom 2019. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije