Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA 1

Alonso: Hondine ideje će biti teško kopirati

Fernando Alonso
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
22.11.2015.
u 12:04

- Imamo sve. Bolid reagira dobro, aerodinamički gledano imamo smjer u kojem ćemo ići, poboljšavamo se, a kada sam na stazi, vidim kako napadamo zavoje i koliko se brzo krećemo kroz njih. Prema tome, ne bojim se da bolid za sljedeću godinu neće biti na top razini.

Fernando Alonso je već nekoliko puta rekao da je za pobjeđivanje Mercedesa potrebna nova i jedinstvena ideja, a ne kopiranje jer tako nikada nećete biti bolji od trenutno najboljeg. McLarenov dobavljač je zato imao velike probleme u svojoj povratničkoj sezoni, koju su obilježili kvarovi i nekonkurentnost. Stvari su se dodatno otežale sredinom godine kada japanski stručnjaci nisu pristali na pomoć izvan svoje kompanije, ali Španjolac smatra da bi to mogao biti dobar potez i da će Hondine unikatne ideje, ako se pokažu funkcionalnima, biti teško kopirati, piše GP1.

- To može biti slabost ili pobjedonosna formula. Ja odlučujem vjerovati da je to dobitna formula. Ako želite kopirati ono što Mercedes radi, možete biti blizu njima, ali nikada ne možete biti bolji od Mercedesa. U drugoj kulturi, s drugom disciplinom i drugačijom radnom etikom je možda bilo teško ove godine jer su neki procesi bili sporiji, ali mislim da su neke od ideja koje imamo veoma jedinstvene u paddocku. Ako budu funkcionirale, svim drugima će ih biti teško kopirati - rekao je Alonso.

McLaren se također odlučio na takav put, a Fernando je nedavno priznao da će kopiranje pojedinih rješenja biti pozitivno za njegovu momčad. Ipak, ne vjeruje da je ‘size zero’ filozofija uskog pakiranja pogonske jedinice loša, već dodaje da se koncept pokazao problematičnim samo ove sezone jer ‘pogonska jedinica nije bila spremna za natjecanje na top razini ove godine’.

- Imamo sve. Bolid reagira dobro, aerodinamički gledano imamo smjer u kojem ćemo ići, poboljšavamo se, a kada sam na stazi, vidim kako napadamo zavoje i koliko se brzo krećemo kroz njih. Prema tome, ne bojim se da bolid za sljedeću godinu neće biti na top razini.

>> Ove zime ćemo napraviti veliki korak naprijed

Komentara 2

DH
dalibor.hren
13:54 22.11.2015.

Za veliku lovu i veliki Fernando hvali osrednjeg konja!

MR
mrki69tua
16:04 22.11.2015.

Formula 1 je smeće, kad su na nekim stazama bolje rezultate imali u Formuli 2 od nekih u Formuli 1, to sve govori. Treba ukinuti svu elektroniku i komunikaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije