Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamov mrtvi kapital

Fernándesu u drugoj momčadi 900.000 € ako dođe na trening

18.11.2016., stadion Maksimir, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 16. kolo, GNK Dinamo - NK Istra 1961. Photo: Sanjin Strukicl/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukicl/PIXSELL
1/6
23.01.2017.
u 11:27

Za razliku od ranijih trenera, Ivajlo Petev nije se želio kockati. Čekao ga je cijelu jesen, no najplaćeniji stanovnik plave svlačionice (do dolaska Sammira), nije adekvatno odgovorio na zahtjeve bugarskog trenera,

Junior Fernándes (28) u subotu je razgovarao s trenerom Dinamove druge momčadi, Marijom Cvitanovićem, a na prvom treningu trebao bi se pojaviti u ponedjeljak u 9.30 sati.

Nije otišao na pripreme

Počinje, eto, nova etapa u karijeri ovog ćudljivog čileanskog napadača, koji je svojim sjajnim igračkim potezima znao raspametiti navijače i dovesti ih do euforije, ali je nerijetko i iritirao nonšalantnim i odveć ležernim pristupom.

Za razliku od ranijih trenera, Ivajlo Petev nije se želio kockati. Čekao ga je cijelu jesen, no najplaćeniji stanovnik plave svlačionice (do dolaska Sammira), nije adekvatno odgovorio na zahtjeve bugarskog trenera, koji ga je, neprijeporno u dogovoru s klupskom upravom, stavio na led. I sad će Junior tih 900.000 eura godišnje bruto u Maksimiru zarađivati trenirajući s drugom momčadi plavih... U Maksimiru bi bili najsretniji prodajom Fernándesa! Međutim, ponuda nije bilo, a teško je očekivati da će ih i biti, sad kad je izbačen iz svlačionice. Tko je, naime, lud da ulaže novac u problematičnog igrača? Fernándesu ugovor traje još godinu i pol, u sličnoj su situaciji suspenzije svojedobno bili Sammir i Rukavina, koji su potom bez odštete napustili Dinamo.

Hoće li tako biti i s Juniorom? U ovome je trenutku sve otvoreno. Fernándes je trenutačno Dinamov “mrtvi kapital” i ovakvo stanje ne bi smjelo potrajati, a mnogo bi toga trebalo biti jasnije nakon povratka prve momčadi s priprema iz Turske (5. veljače).

Je li Junior zaslužio izbacivanje iz prve momčadi, ili je Petev pretjerao u treniranju strogoće? Gledajući igrački potencijal, Junior je svakako među najpotentnijim plavim nogometašima. Ali, njegov je učinak znatno ispod onoga što bi mogao i trebao dati, no čak ni to nije glavni razlog izbacivanja iz svlačionice, nego dojam ravnodušnosti koji ostavlja kad istrči na travnjak.

Mora biti točan

Možda je zrcalo dosadašnjih igara Juniora Fernándesa bila utakmica u Salzburgu, kad je Dinamo 2:1 pobjedom ušao u Ligu prvaka. Od prve je minute Fernándes iritirao ponašanjem, stalno je širio ruke, svađao se sa suparnicima, sucem, suigračima, pa i sa samim sobom... Svima je išao na živce, no trener Zlatko Kranjčar ostavio ga je na terenu. I Kranjčar je “imao nos” – Junior je, naime, nekoliko minuta prije kraja zabio za 1:1 i produžetke u kojima je, pak, sjajno asistirao Soudaniju za 2:1 pobjedu i ulazak u Ligu prvaka! Od omraženog tipa postao je junak dvoboja, talentom je u klupsku blagajnu donio 12 milijuna eura! Međutim, Petev nije kockar poput Kranjčara i revolveraški je lako transportirao šokiranog Juniora u drugu momčad. Je li ostalo prostora za pomirbu, hoće li možda Fernándes ozbiljnim radom nagnati Peteva da ga vrati u svlačionicu? Tko to zna, Junior je tako ćudljiv lik. A zasad je sigurno samo jedno: nikad lakše nego sad Junior neće zaraditi basnoslovnu plaću, dovoljno je samo da na vrijeme dođe na trening! I najveću štetu ovakvim raspletom zapravo trpi – Dinamo...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije