Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDERSONU BEČ

Federer u rodnom gradu do 99. turnira u karijeri

Roger Federer
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
28.10.2018.
u 17:50

Trijumfom u Beču Anderson se pridružio Španjolcu Rafaelu Nadalu, Srbinu Novaku Đokoviću, Švicarcu Rogeru Federeru, Argentincu Juanu Martinu Del Potru i Nijemcu Alexanderu Zverevu kao sigurni sudionik završnog turnira.

Švicarac Roger Federer po deveti je put osvojio naslov pobjednika na ATP turniru tenisača u njegovom rodnom Baselu, on je u finalu svladao Rumunja Mariusa Copila sa 7:6 (5), 6:4.

Za 37-godišnjeg Federera ovo je ukupno 99. osvojeni turnir u karijeri, a četvrti u 2018. godini, nakon Australian Opena, Rotterdama i Stuttgarta. U Baselu osim devet naslova ima još i pet poraza u finalima.

Usprkos porazu u finalu, 28-godišnjem Copilu ovo je bio najbolji tjedan u karijeri. Na putu do završnog dvoboja do ovoga tjedna 93. igrač svijeta je ostvario prve dvije pobjede protiv igrača koji se nalaze među 10 najboljih na ATP ljestvici, našeg Marina Čilića i Nijemca Alexandera Zvereva. Copilu je ovo bio drugi nastup u finalu u karijeri, ali i drugi poraz, početkom ove godine je u završnici Sofije izgubio od Bošnjaka Mirze Bašića.

Anderson naslovom osigurao "masters"

Južnoafrikanac Kevin Anderson pobjednik je ATP turnira tenisača u Beču, on je u finalu nadigrao Japanca Keija Nishikorija sa 6:3, 7:6 (3), te je ujedno postao i šesti igrač koji je osigurao nastup na završnom "mastersu" koji će se igrati u Londonu od 11. do 18. studenoga.

Za 32-godišnjeg Andersona, koji je igrao finale ovogodišnjeg Wimbledona i finale prošlogodišnjeg US Opena, ovo je peti ATP naslov u karijeri, ali prvi na nekom turniru iz serije 500.

Trijumfom u Beču Anderson se pridružio Španjolcu Rafaelu Nadalu, Srbinu Novaku Đokoviću, Švicarcu Rogeru Federeru, Argentincu Juanu Martinu Del Potru i Nijemcu Alexanderu Zverevu kao sigurni sudionik završnog turnira najboljih osam u godini. Za preostala dva mjesta konkuriraju i hrvatski igrači Marin Čilić te Borna Ćorić s tim da je Čilić u najboljoj, a Ćorić u najlošijoj poziciji od preostalih kandidata. Uz njih to su još Nishikori, Austrijanac Dominic Thiem i Amerokanac John Isner.

Nishikori je, pak, izgubio svoj deveti ATP finale zaredom, posljednji od svojih 11 naslova osvojio je još u veljači 2016. u Memphisu.

Komentara 3

DU
Deleted user
18:03 28.10.2018.

na cilicu si svi skidaju junfera...

Avatar southman
southman
18:23 28.10.2018.

Uz malo zdravlja možda pretekne i Connorsa !?

KE
kentie
01:10 30.10.2018.

Mlach sto posto si u pravu....Čilaga je u knock downu totalnom...ne zna di mu je reket, a di loptica hopsica....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije