Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN

Federer u Australiju po stoti naslov karijere

Roger Federer
Foto: Reuters/PIXSELL
13.01.2019.
u 15:04

Veliki Švicarac posljednje je dvije godine slavio na ovom turniru

Već nam vas je dosta, dečki, ali što možemo. Pogotovo nam je dosta tebe! – rekao je u šali Alexander Zverev Rogeru Federeru tijekom ceremonije dodjele trofeja u Hopmanovu kupu i dodao:

– Imaš već 30 i nešto godina. Zašto jednostavno nama ne dopustiš da osvojimo nešto.
 Iako je njemački tenisač rekao to u šali, nešto je od toga i ozbiljno mislio.

Svima njima teško je doći do tri prva mjesta na ATP listi zbog Federera, Nadala i Đokovića. Stara garda nikako da napusti bijeli sport, a još će neko vrijeme biti tako.

Federer ne odustaje

Prvi Grand Slam turnir sezone, Australian Open, svima je privlačan. Federer će tako u Melbourneu ciljati na svoj stoti naslov u pojedinačnoj konkurenciji u karijeri. Nije to mala stvar za švicarskog tenisača koji već ima 37 godina. Posljednje dvije godine upravo je on osvajao pehar u Australiji, a ondje je 2018. postao i prvi tenisač u povijesti s 20 Grand Slam naslova. Sada se nada 21.

– Mogu shvatiti, s ovoliko godina koliko imam, svoju igru i svoje osjećaje. Imam dva sjajna trenera koji mi daju iskrene sugestije, imam i fitness trenera koji mi govori krećem li se dobro ili ne, oni su svi otvoreni prema meni. Ne treba mi slatkorječivost, želim sve realno i izravno. Uvijek znam na čemu sam. Iz pozicije u kojoj sam sada, mogu reći da sam zadovoljan, u sjajnoj sam poziciji – rekao je Federer.

Veći nagradni fond

No, dok on još neće uslišiti vapaj Zvereva, Andy Murray vjerojatno hoće. Britanac je već najavio kraj karijere s obzirom na ozljede i bolove koji ga već dugo prate. Nada se da će kraj objaviti u Wimbledonu.

No, do tog trenutka bit će još mnogo turnira, a prvi na redu je Australian Open.

Ove je godine povećan i nagradni fond turnira, i to za 14 posto u odnosu na prošlu godinu. Sada će iznositi 62,5 milijuna australskih dolara, otprilike 45,13 milijuna američkih. Pobjednik će dobiti 2,93 milijuna USD, a gubitnik u finalu pola od toga iznosa.

Kako je igrati u finalu velikog australskog turnira zna i naš najbolji tenisač Marin Čilić koji je prošle godine ondje izgubio od Rogera Federera.

Čilića sada u prvom kolu čeka Bernard Tomić

>> Pogledajte kako je bilo na dočeku tenisača u Zagrebu

Komentara 2

PR
propalismoFranjoskroz
16:22 13.01.2019.

Bilo bi malo smješno i ponižavajuće za ostale tenisače da jedan 38 godišnjak osvoji turnir gdje treba dobiti 7 mečeva u 3 seta??

MA
maloprekosutra
16:28 13.01.2019.

Osvojiti će on 100. turnir ali ne u Melbournu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije