Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Federer i Wawrinka za lako vodstvo Švicarske

Roger Federer
Reuters
18.09.2009.
u 19:06

Švicarska teniska reprezentacija nakon prvog dana play off dvoboja za ostanak u Svjetskoj skupini Davisova kupa protiv Italije u Genovi vodi 2-0.

Bodove su Švicarskoj donijeli njihovi najbolji igrači Roger Federer i Stanislas Wawrinka.

Prvo je Wawrinka sa 6:4, 6:1, 6:2 pobijedio talijanskog najboljeg igrača Andreasa Seppija nakon dva sata i 14 minuta igre i došao do svoje devete pobjede u 15. pojedinačnom meču za švicarsku reprezentaciju.

Nakon meča Seppi je rekao kako je uoči meča imao želučanih problema, ali to ne umanjuje Wawrinkinu pobjedu.

Najbolji svjetski tenisač Federer bio je još uvjerljiviji i sa 6:3, 6:4, 6:1 savladao je Simonea Bolellija za tek jedan sat i 40 minuta igre.

- Iznenađen sam kako smo lako Wawrinka i ja pobijedili. Možda su Seppi i Bolelli sebi na leđa stavili preveliki pritisak. Sada nam nedostaje samo jedan bod – rekao je Federer – koji će se uz Wawrinku u subotu u dvoboju parova suprotstaviti Fabiju Fogniniju i Potitu Staraceu.

Davisov kup, play off za svjetsku skupinu:

Italija – Švicarska 0-2

Seppi – Wawrinka 4:6, 1:6, 2:6

Bolelli – Federer 3:6, 4:6, 1:6


Južnoafrička Republika – Indija 0-2

Van der Merwe – Devvarman 6:7(5), 3:6, 4:6

De Voest – Bopanna 6:2, 4:6, 2:6, 4:6

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije