Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedrenje

Fanteli i Mareniću europsko srebro

šime fantela igor marenić
Foto: Hrvatski jedriličarski savez
12.04.2016.
u 17:15

Fanteli i Mareniću ovo je šesta medalja s europskih prvenstava. Triput su stajali na najvišem mjestu pobjedničkog postolja (2009, 2011. i 2012.)

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su srebrnu medalju na otvorenom Europskom prvenstvu klase 470, koje je u utorak završeno u Palma de Mallorci.

Fantela i Marenić su u plov za odličja ušli s drugog mjesta i kao najbolje plasirana europska posada sa 57 bodova, a bolji od njih bili su samo Australci Belcher/Ryan s 45 negativnih bodova. Prvi Europljani iza hrvatske posade bili su Francuzi Bouvet/Mion na četvrtom mjestu sa 7 bodova zaostatka, a Talijani Kosuta/Farneti su za Fantelom i Marenićem zaostajali 11 bodova.

U finalnoj regati za medalje Šime i Igor završili su na sedmom mjestu i tako dobili dodatnih 14 bodova. "Medal race" najbolje su odjedrili Francuzi Bouvet/Mion i uzeli titulu europskih prvaka. Talijani Kosuta/Farneti završili su brončani, a pobjednici u otvorenoj konkurenciji su Australci Mathew Belcher i Will Ryan.

Fanteli i Mareniću ovo je šesta medalja s europskih prvenstava. Triput su stajali na najvišem mjestu pobjedničkog postolja (2009, 2011. i 2012.), bronce su osvajali 2013. i 2014, a ovo im je prvo srebro.

>>Sinkovići dominirali na Croatia Openu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije