Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biatlon

Fak i dalje bez bodova

Jakov Fak
AFP
11.12.2009.
u 19:48

Hrvatski je biatlonac Jakov Fak zauzeo 63. mjesto na trećoj utrci sezone Svjetskog kupa, desetkilometarskom sprintu u austrijskom Hochfilzenu.

Nakon triju utrka, od čega dviju sprinterskih, hrvatski je natjecatelj i dalje bez osvojenih bodova u Svjetskom kupu.

U Austriji je u dvama gađanjima promašio tri hica (jednom u prvoj, dvaput u drugoj seriji), čime je za pobjednikom, 35-godišnjim Norvežaninom Oleom Einarom Bjørndalenom, zaostao dvije minute, sedam sekundi i šest desetinki.

Velikom Norvežaninu, peterostrukom osvajaču zlatnih olimpijskih medalja, bila je to jubilarna devedeseta pobjeda u Svjetskom kupu biatlonaca, te 91. ukupno računa li mu se jedna pobjeda u natjecanju skijaša-trkača. Slavio je u objema dosadašnjim sprinterskim utrkama. Niti ovaj put niti jednom nije promašio iz deset pokušaja.

Biatlon, Svjetski kup, Hochfilzen, sprint:

1. Bjørndalen (Nor) 26:14.0

2. Kruglov (Rus) +6.7

3. Ustjugov (Rus) +10.1

...

9. Svendsen (Nor) +31.1

...

63. Fak (Hrv) +2:07.6...

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Svendsen (Nor) 146 bodova

2. Burke (SAD) 123

3. Sumann (Aut) 122

4. Bjørndalen (Nor) 120

...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije