Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"ISPLIVALO" U JAVNOST

Zbog ovoga je Novak Đoković tražio medicinsko izuzeće? 'Mislio je da će to biti dovoljno'

Davis Cup Semi-Finals - Serbia v Croatia
Foto: SUSANA VERA/REUTERS
1/5
05.01.2022.
u 22:39

Spominjala se celijaklija, koja se mogla "provući" kao jedan od razloga, no ipak nije do nje...

Novak Đoković graničnoj policiji Australije po slijetanju u Melbourne oko 23 sata po tamošnjem vremenu nije uspio predočiti dovoljno dokaza koja bi opravdala medicinsko izuzeće od cijepljenja kronavirusom pa će vrlo vjerojatno biti deportiran.

Dapače, odluka o deportaciji je donesena odbijanjem vize najboljem tenisaču svijeta, ali još se čeka odluka o žalbi koju su uputili Novakovi odvjetnici.

A ono što apsolutno sve koji prate ovu priču zanima jest koji su to točno razlozi za traženje medicinskog izuzeća. Spominjala se celijaklija, koja se mogla "provući" kao jedan od razloga, no ono što australski Fox Sports navodi, a nije htio dok drama ne završi jest sljedeće:

Foto: Twitter/Facebook

- Novak Đoković prebolio je koronavirus dvaput u posljednjih šest mjeseci i mislio je da će mu to biti dovoljno za prihvaćanje medicinskog izuzeća.

Iako ovo nije sto posto potvrđeno, niti može biti, lako je vjerojatno da se iskoristilo kao razlog.

Problematično je što se tenisač sam oglasio o dolasku u Australiju još jučer, a i organizatori Australian Opena su javno objavili da je sva potrebna dokumentacija prikupljena pa deveterostruki osvajač turnira može doći braniti prošlogodišnju titulu.

Izazvalo je to gnjev tamošnje javnosti i optužbe iz Srbije o politizaciji situacije možda nisu toliko daleko od istine. Sad, nakon što je osam sati bio u pritvoru, Đoković mora srediti misli i odlučiti hoće li progovoriti o svemu što se događalo.

Komentara 27

GE
geazac
23:34 05.01.2022.

Trebao se vaditi na anemiju. Mineralnu da je imao ni maska mu ne bi trebala

MH
Max.hr
23:40 05.01.2022.

Đokovič zna da vrijednost istine nadilazi vrijednost novca .Za istinu se i život daje a za novac nikada

YE
yelloman
01:50 06.01.2022.

NoVax Djokovic, No Entry Djokovic. Ja ne znam sto si je umislio prebacivac loptice. Ako vrijedi za sve Australce i strance onda vrijedi i za vrhunske prebacivace lopitca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije