Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Argentina

Evo tko je glavni!: gauči se opekli na vatrenima i promijenili taktiku

Jorge Sampaoli i Lionel Messi
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
27.06.2018.
u 09:36

Gauči su drhtali do 86. minute kada je stoper Rojo u ulozi pravog napadača sjajnim pogotkom iz voleja zabio za pobjedu

Argentina je pobijedila Nigeriju (2:1) i kao drugoplasirana momčad iza Hrvatske u skupini D izborila osminu finala SP-a u Rusiji. Gauči su nakon poraza od vatrenih bili na udaru argentinske javnosti, a posebno je na meti bio izbornik Jorge Sampaoli.

Teško je i pomisliti kako bi reprezentaciju dočekali u Argentini da kojim slučajem nisu nadjačali Nigeriju. Argentinci su od svoje reprezentacije očekivali uvjerljiv prolaz skupine, ali to se nije dogodilo.

Drhtali su do 86. minute kada je stoper Rojo u ulozi pravog napadača sjajnim pogotkom iz voleja zabio za pobjedu.

No igra gauča ponovno nije bila na visokoj razini, za što najviše okrivljuju bezidejnost izbornika Sampaolija koji djeluje vrlo uspaničeno.

Nakon poraza od Hrvatske igrači su zatražili od vodstva argentinskog saveza da sami slože momčad i promijene taktiku protiv Nigerije. Pokazalo se to ključnim u odlučujućoj utakmici za prolaz u drugi krug.

Trenutak u poluvremenu kada Messi motivira svoje suigrače pokazuje koju ulogu zadnjih dana ima izbornik Sampaoli.

 

Nakon što su Nigerijci izjednačili argentinski izbornik je napravio dvije izmjene, umjesto Pereza uveo je Pavona, a Meza je ušao umjesto Di Marije, na klupi ostali Aguero, Dybala i Lo Celso.

Jorge Sampaoli djelovao je izgubljeno te je hitno trebao rješenje jer osmina finala lagano izmiče. Imao je pravo na još jednu zamjenu, ali nije znao koga uvesti. U tom trenutku aut liniji je prišao Messi, te ga je Sampaoli pitao: 

- Da uvedem Aguera?

Snimka koja pokazuje uspaničenog argentinskog izbornika brzo je postala hit na internetu, a Sampaoli se ponovno našao na meti kritičara...

U 80. minuti Sampaoli je uveo Aguera umjesto Tagliafica, ali junak Argentine postao je stoper Rojo! 

Komentara 3

DU
Deleted user
11:15 27.06.2018.

gaučosi hudika, gaučosi

BA
batman
17:58 27.06.2018.

Smeće od Argentine,koji lopovluk neviđen u povijesti nogometa.

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
15:24 27.06.2018.

Ni drugdje nije bolje komšije pišu kako Sergej Milinković mora igrat da bi ostvario kvotu odigranih susreta za reprezentaciju kako bi ostvario transfer u Englesku zato je letio Muslin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije