Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi Hrvat s Ballon d'Or

Evo što strani mediji pišu o Modrićevu osvajanju Zlatne lopte

Luka Modrić Hrvatska Argentina
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/9
03.12.2018.
u 23:32

Prvi je Hrvat koji je osvojio nagradu France Footballa. Prije 20 godina Davor Šuker je završio na drugom mjestu iza Zinedinea Zidana

Luka Modrić prvi je Hrvat sa Zlatnom loptom. Hrvatski kapetan prekinuo je dominaciju Linola Messija i Cristiana Ronalda. Modrićev trijumf na dodjeli nagrade osvajanjem nagrade France Footballa odjeknuo je i u stranim medijima.

BBC piše kako je hrvatski veznjak Luka Modrić osvojio Ballon d'Or. Hrvat je ovom nagradom postao prvi igrač koji je u zadnjih deset godina osim Lionela Messija ili Cristiana Ronalda osvojio nagradu France Footballa.

Luka Modrić Hrvatska Argentina
1/12

Engleski dnevnik ističe kako je Luka važan igrač madridskog Reala koji je tri puta u nizu osvojio Ligu prvaka, a ovog ljeta je s hrvatskom nogometnom reprezentacijom stigao do drugog mjesta na SP-u.

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo više nisu glavni, Luka Modrić novi je vlasnik Zlatne lopte, piše Mirror.

Modrić je uživao u senzacionalnoj sezoni u kojoj je s madridskim Realom četvrti put u zadnjih pet godina osvojio naslov u Ligi prvaka. Hrvatsku je vodio do srebra na SP-u u Rusiji.

Luka Modrić osvojio je Zlatnu loptu, piše njemački Kicker

Hrvatski kapetan osvojio je najviše glasova i uvjerljivo iza sebe ostavio Cristiana Ronalda, Antoinea Griezmanna, Kyliana Mbappéa... Ovo je prvi put od 2007. da Ballon d'Or nije osvojio Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi.

>> Pogledajte video: Modrićeva godina iz snova

Luka Modrić prekinuo je vladavinu Messija i Ronalda koji su Zlatnu loptu osvajali zadnjih deset godina, piše Gazzetta dello Sport.

Prvi je Hrvat koji je osvojio nagradu France Footballa. Prije 20 godina Davor Šuker je završio na drugom mjestu iza Zinedinea Zidana.
– Kao dijete sanjao sam o igranju u velikom klubu, a sada sam otišao dalje od tog sna – rekao je Luka Modrić.

>> Pogledajte što Luka Modrić govorio prije deset godina

Ključne riječi

Komentara 72

Avatar Toni Broo
Toni Broo
23:58 03.12.2018.

Luka Modrić je rođeni pobjednik!

HR
Hrvatska
23:43 03.12.2018.

Hrvatskaaaa 🇭🇷🇭🇷🇭🇷

MA
Mama
23:47 03.12.2018.

Bravo Lukiiiiii🇭🇷🇭🇷

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije