Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik već odlučio

Pročitajte što kaže struka, kome Zlatko Dalić večeras treba dati prednost

Dominik Livaković i Lovre Kalinić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/2
21.03.2019.
u 08:21

– Neki naglašavaju da Kalinić ne brani u klubu i da je to problem, ali po meni su to gluposti - ističe Ivan Katalinić

Uoči večerašnje utakmice s Azerbajdžanom Dalićeva najveća dvojba bila je koga poslati među vratnice - Lovru Kalinića (28), koji je dugo godina etiketiran kao Subašićev nasljednik ili Dominika Livakovića, 24-godišnjaka koji ove sezone briljira u Dinamu.

Statistika na strani Livakovića

Kada bi se gledala samo suha statistika, onda bi po njoj u velikoj prednosti bio Dominik Livaković, jer u 25 utakmica ove sezone primio je svega 16 pogodaka (0,64, dok je Lovre Kalinić u 29 nastupa čak 52 puta morao po loptu u svoju mrežu (1,79 po utakmici).

>> Pogledajte što je Ćiro Blažević rekao za Večernji TV uoči utakmice protiv Azerbajdžana

Istina, Livaković ima puno manje posla u Dinamu koji dominira HNL-om, nego što je to Kalinić imao u Gentu, te sada u Aston Villi, ali Livaković je odličnu formu potvrđivao i na utakmicama Europske lige, protiv velikana Fenerbahçea, Anderlechta i Benfice.

Nadalje, gledamo li nastupe u prošlogodišnjoj Ligi nacija, Livaković je i tu u prednosti, jer bio je igrač utakmice u riječkom remiju (0:0) protiv Engleske, dok je Kalinić u dvije utakmice protiv Španjolske te jednoj protiv Engleske ukupno primio 10 pogodaka.

No ako Dalić i njegov stožer ipak prednost daju Kaliniću, koji je nakon potresa mozga izgubio mjesto u prvoj momčadi u Aston Villi, neće mu moći nitko zamjeriti.

– Livaković sjajno brani ove sezone, velika je budućnost našeg nogometa, ali ja bih svejedno prednost u ovim utakmicama dao Kaliniću – rekao nam je proslavljeni vratara i trener Ivan Katalinić, pa onda objasnio:

– Neki naglašavaju da Kalinić ne brani u klubu i da je to problem, ali po meni su to gluposti. Pa on ne brani samo posljednjih mjesec dana, a prije toga je u sezoni skupio 30-ak utakmica. Kalinić je već dulje razdoblje pripreman za Subašićeva nasljednika i mislim da ga sada ne treba olako baciti na mjesto rezervnog reprezentativnog vratara, jer to bi mu moglo utjecati na psihu.

Iskreno, u ovim utakmicama protiv Azerbajdžana i Mađarske ipak ne bi trebalo biti puno posla za vratare, i siguran sam da Kaliniću neće ništa smetati to što ne brani zadnjih mjesec dana. Ali, naravno stožeru neće moći nitko prigovoriti ako se odluče za Livakovića.

Možemo izgubiti obojicu

Ivan Katalinić kao trener vratara vatrenih u razdoblju od 1996. do 2002. godine imao je kod Ćire Blaževića autonomiju u odlučivanju o tome tko će biti prvi vratar, a jednom se susreo sa sličnom situacijom kao što sada imaju Dalić i njegovi suradnici.

– Prvi vratar je bio Ladić, a rezerva Mrmić, koji je odlično branio u Bešiktašu. Ćiro je razmišljao da Ladić više ne bude prvi vratar, ali onda sam mu rekao da takvim potezom uskoro možemo ostati bez ijednog vratara. Jer dobili bismo ljutitog Ladića, a ako bi Mrmić kiksao, ostali bismo i bez njega. Tako je sada i s Livakovićem i Kalinićem. Zato bih ja večeras na gol ipak stavio Kalinića – zaključio je Ivan Katalinić.

Iako, Dalić ne može pogriješiti, jer Hrvatska srećom ima dva odlična golmana.

Komentara 4

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
11:19 21.03.2019.

Danima se čitajući stječe dojam da nam dolazi u najmanju ruku višestruki učesnik svjetskih prvenstava a mi doprvaci svijeta ? Ne palite ljude, sve osim pobjede bilo bi prvorazredno iznenađenje i priželjkujem rezultat od najmanje 2 razlike.

Avatar kamilica sa vegetom
kamilica sa vegetom
18:30 21.03.2019.

Naši igrači bi trebali biti svjesni da moramo ubjedljivo bobjediti. Nema druge opcije. Ne smijemo si sami sebi praviti probleme pa će sve biti dobro.

MA
Marsijanac
15:52 21.03.2019.

Pa nije ni Livakovic bio bas tako sjsjan .Primio je sve pogodke u Portugalu udarcima izvan sesnajsterca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije