Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ciljevi su uvijek isti

Evo što je Novak Đoković odgovorio na tvrdnje stručnjaka da je bolestan

Novak Đoković
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
02.05.2018.
u 15:49

Očekivanja sam morao smanjiti, ali ciljevi su mi ostali isti - istaknio je srpski tenisač

Srpski tenisač Novak Đoković trenutačno je 12. igrač svijeta. Nakon poraza u Barceloni protiv Slovenca Kližana mnogi stručnjaci su zaključili da Đoković ima problema s prehranom.

Tako je poznati švicarski stručnjak Jürg Hösli, koji ima Institut za nutricionističke dijagnoze, tvrdio da je Đoković bolestan te da mora promijeniti način prehrane

Novak Đoković
1/5

- Nemam potrebu ulaziti u rasprave. Ljudi, nažalost, jako lako mogu izvrnuti neku informaciju. To mi rade već dvije godine. Ne čitam i ne pratim što se piše o meni već godinama - rekao je Đoković i dodao:

- Rezultati nisu onakvi kakve priželjkujem niti su na njih ljudi navikli. Međutim, to je proces, drukčije su okolnosti. Pokušavam gledati pozitivno. Motivi i ciljevi su mi podignuti visoko. Očekivanja sam morao smanjiti, ali ciljevi su mi ostali isti.

Švicarski stručnjak Jürg Hösli nedavno je objasnio Đokovićevo stanje.

– Sjećam se koliko sam mu se divio gledajući ga na terenu. A onda sam čuo za njegov plan da potpuno promijeni prehranu i samo sam se zapitao koliko će izdržati. I evo, već se vide posljedice. On boluje od ortoreksije, koja naizgled djeluje kao zdrava prehrana. I upravo zbog toga nije svjestan posljedica koje je dugoročno ova dijeta ostavila na njega - kaže Hösli i nastavlja:

– Đoković je na dijeti koja podrazumijeva izbjegavanje šećera, ali koliko god to djelovalo dobro, dugoročno je izuzetno štetno za organizam. S vremenom sportaš osjeća sve veći umor, razvijaju se upale, alergije, a pada  i imunitet...

Komentara 15

TH
thira
17:01 02.05.2018.

@Djovak Nokovic - Eto, Djovak, dzaba skrabas i gubis vrijeme. Novak Djokovic ne cita tvoje bljuzgarije.

DI
Direkt
17:05 02.05.2018.

Veliki sportaš!

DU
Deleted user
18:42 03.05.2018.

Ciljevi su uvijek isti uzet a da nitko ne primeti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije