Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu Talijani

Evo s kime će Bjelica najvjerojatnije napasti Atalantu

Dinamo
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
17.09.2019.
u 08:33

S obzirom na opasnosti koje prijete od Atalante, može se očekivati da će igrati sa dva zadnja vezna, uz Ademija bi trebao biti Moro bude li potpuno spreman

Prva je utakmica, po mišljenju mnogih, i najvažnija. I doista bi sutrašnja utakmica Dinama s Atalantom na startu Lige prvaka mogla biti najvažnija. Jer, može usmjeriti plave prema novom optimizmu, ali može ih i grubo prizemljiti prije nastavka natjecanja.

Pobjedom bi Dinamo napravio ogromnu stvar, postao bi legitimni napadač na prolazak skupine, koliko god da i sad s pravom gleda na uspješni kraj igranja u ovoj teškoj skupini s Manchester Cityjem, Šahtarom i Atalantom.

Optimizam bi kod svih navijača dirao nebo, no znamo da će trener Bjelica pokušati igrače ostaviti čvrsto na zemlji.

No, prije takvog posla Bjelica mora napraviti samo jednu “sitnicu”, sa svojom momčadi pobijediti Atalantu, a to će biti vrlo težak posao. Atalanta nema ime kao Juventus, Inter, Milan, Roma..., ali nemojmo se zavaravati, samo su taj nedodirljivi Juventus te Napoli bili ispred Atalante nakon 38 kola prošlog talijanskog prvenstva, Atalanta je na kraju bila treća, ispred spomenutih Intera, Rome i Milana.

>>> Pogledajte kako su Dani Olmo i Amer Gojak najavili utakmicu protiv Atalante

Zabijaju, ali i primaju

U novu sezonu Atalanta je krenula s dvije pobjede i porazom (kod kuće od Torina). No, zato je slavila dvaput u gostima, kod SPAL-a i Genoe. A sad dolazi u goste Dinamu.

U obje utakmice u gostima momčad Gian Piera Gasperinija, pa i u utakmici kod kuće s Torinom, igrala je slično, napadački, i nije slučajno da je u svakoj zabila najmanje dva gola. Dakle, plavi moraju biti jako koncentrirani, jer kod Atalante doista sijeva sa svih strana. Ono što je pak dobro za Dinamo jest to da Gasperinijeva momčad redovito i prima golove, a Dinamo je dosad u Europi pokazao da zna zabiti.

Upravo ono što su plavi pokazivali tijekom prošle sezone u Europskoj ligi, pa i u ovim kvalifikacijama za Ligu prvaka, razlog je za optimizam. Bjelica je već proučio suparnika, ali dojam je da strateg plavih neće puno mijenjati u odnosu na ono što smo gledali u prošlim europskim utakmicama.

Livaković na vratima nije upitan, nakon utakmica za reprezentaciju dobio je odmor za utakmicu protiv Istre. Ni bekovi nisu dvojbeni, Stojanović i Leovac su ispred Pinta i Moubandjea. Stoperski par Bjelica će izabrati između Theophilea, Dilavera i Perića, no dojam je da će ostati na prošlosezonskom paru, iskusnijim internacionalcima.

>>> Pogledajte kako su Dani Olmo i Amer Gojak najavili utakmicu protiv Atalante

Ista ofenzivna linija

S obzirom na opasnosti koje prijete od Atalante, može se očekivati da će igrati sa dva zadnja vezna, uz Ademija bi trebao biti Moro bude li potpuno spreman, a ako ne, onda će vjerojatno tu ulogu dobiti Gojak. Cijela ofenzivna linija bit će uobičajena, Hajrović, Olmo i Oršić te u špici Petković.

I može se očekivati da ćemo gledati Dinamo u izdanju u kakvom se pri kraju svog europskog puta predstavio u igri protiv Benfice. Pametno, čvrsto, organizirano, uz pokušaje brzih i kvalitetnih izlazaka iz kojih se može ugroziti Atalantu koja igra sa tri igrača u zadnjoj liniji.

Bjeličini “špijuni”, pomoćnik Rene Poms i analitičar Jasmin Osmanović, možda su uočili još neke detalje koje će Bjelica pokušati iskoristiti i iznenaditi Gasperinija i njegovu momčad te dobro startati u Ligi prvaka.

Ključne riječi

Komentara 4

RE
rene
14:00 17.09.2019.

nije to baš tako kako ti sveznam1 prikazuješ ... ima dosta momčadi koje se povuku kad imaju povoljan rezultat ... i to igrači naprave nesvjesno .. eto ti Rijeke protiv Hajduka .. nije im Bošćan rekao da se povuku, istoto tako nije ni Bjelica to rekao Dinamovcima, ni Dalić u Azerbejdžanu .. i nisu ni Bišćan ni Bjelica ni Dalić falili šanse Andrijaševića i Halilovića, Gojaka i Gavranovića te Rebića

SV
sveznam1
09:45 17.09.2019.

Bojim se da nista od toga...Bjelica je djelomican trener,to je pokazao kad je odigrao kukavicki protiv Benfice dopustivsi ekipi kojoj odgovara da napada jer joj je napad bolji dio ekipe umjesto da ih napada ili drzi sto dalje od gola,on je povukao unazad svoje zadnje vezne tako je nabio u 16 m previse igraca a ispred 16 nikoga sto je odgovaralo Benfici,a tome primjeru vidjelo se nivo koji posjeduje..za neke sredenje domete je sposoban ali bojim se da liga prvaka nece zavrsiti dobro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije