Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRA MILIJUNA

Evo koliko je Hrvatska zaradila plasmanom u Katar i koliko još može zaraditi

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu
Sanjin Strukic/PIXSELL
14.11.2021.
u 18:50

Što se tiče Katara, nagradni fond iznosit će oko 700 milijuna dolara i to je 22 posto više nego prije tri godine u Rusiji.

Hrvatska nogometna reprezentacija je pobjedom 1:0 nad Rusima izborila Svjetsko prvenstvo u Kataru iduće godine, ali je ujedno i zaradila 12 milijuna američkih dolara! Na što treba dodati i sve ono što tek stiže.

Ukupno, plasman je donio deset milijuna, a dva milijuna su bonus za pripreme. Naravno, nastup na prvenstvu, kao i sve aktivnosti prije i tijekom mundijala kroz sponzorstva, marketing... će donijeti još milijuna u blagajnu Hrvatskog nogometnog saveza.

Što se tiče Katara, nagradni fond iznosit će oko 700 milijuna dolara i to je 22 posto više nego prije tri godine u Rusiji, gdje su vatreni zaradili oko 28 milijuna dolara.

Konkretnije, osim 12 milijuna koji su već "u džepu", plasman u osminu finala donosi još dva milijuna, četvrtfinale još šest, polufinale 25 milijuna dolara, treće mjesto 30, finale 40, a titula 50 milijuna dolara.

Komentara 23

Avatar Apsalar
Apsalar
18:58 14.11.2021.

Koliko će uložit u nacionalni stadion, samo me to zanima?

LI
lipa75
19:07 14.11.2021.

Čestitka igračima, izborniku i stožeru, međutim nikako HNS-u. Igrači trebaju napraviti pritisak kako bi se izgradio novi stadion jer su to i više nego zaslužili. U protivnom će i ova nova garnitura u HNS- u razgrabiti milijune, a nove generacije će se i dalje loptati na stadionima koje je vrijeme davno pregazilo.

VJ
vjekosimunovic
19:26 14.11.2021.

Kao i svaki put niti ovaj put neće biti ništa od stadiona. Da izbornik Dalić 33 puta a ne tri puta odvede nacionalnu reprezentaciju i osvoji prvenstvo isto toliko puta, Hrvatska neće dobiti nacionalni stadion. Nacionalna vrsta igra na jednom stadionu izgrađenom prije 43 godine, na drugom koji se i prije potresa u Zagrebu počeo rušiti sam od sebe i čeka realizaciju privatne investicije da bi osigurali uvjete za buduće međunarodne utakmice. Jel treba još nešto dodati, nipošto, izbornik se zahvaljuje HNS-u na samo ne znam čemu, igraju valjda u najgorim uvjetima što se tiče infrastrukture, pa afričke kvalifikacije se igraju u boljim uvjetima. Bravo HNS

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije