Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A SAD PO OBRANU SREBRA

Hrvatska se još jednom potvrdila kao nogometno čudo nad čudima, fenomen!

Hrvatska na Poljudu zabila gol
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
14.11.2021.
u 18:22

Od europskih selekcija takvim uspjehom mogu se pohvaliti još samo Portugal, Njemačka, Francuska, Španjolska i Engleska.

Malo nas je al' nas ima, nije važno srušit ćemo snove svima!, treštalo je pod raspjevanim i rasplesanim, bajkovitim poljudskim svodovima, slaveći najznačajniju pobjedu Hrvatske još od polufinala Svjetskog prvenstva 2018. godine. Jedna mala, ni četiri-milijunska nacija, srušila je snove naciji od 145 milijuna ljudi i poslala je u rulet dodatnih kvalifikacija.

Bravo za Dalićeve vatrene, naklon im do poda za još jednu demonstraciju sile kada je pritisak bio neizdrživ, a oni su, unatoč tome, Rusiju odradili majstorskim stilom i uvjerljivom izvedbom.

>>> Gol koji nas je odveo direktno u Katar pogledajte OVDJE

Tako se Hrvatska još jednom potvrđuje kao svjetski sportski fenomen, nogometno čudo nad čudima, kao reprezentacija koja je upravo ostvarila plasman na 12. (od 14) velikih natjecanja od svoje samostalnosti, te šesto zaredom od 2012. godine. Od europskih selekcija takvim uspjehom mogu se pohvaliti još samo Portugal, Njemačka, Francuska, Španjolska i Engleska. Ne moćna Belgija, ni trofejne nogometne zemlje Nizozemska, Italija, Danska i Grčka, ni Švedska, Rusija, Švicarska, Ukrajina, Turska...

14.11.2021., Split - Stadion Poljud, kvalifikacijska utakmica za odlazak na SP u Qataru izmedju reprezentacije Hrvatske i Rusije. Luka Modric.
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Istodobno, naš srčani i nepoderivi nogometni djedica, 36-godišnji Luka Modrić, s Hrvatskom je kroz poljudski potop biblijskih razmjera prokrčio put na svoje osmo veliko natjecanje, uz isklesanoga portugalskoga Supermana Cristiana Ronalda (9) jedini aktivni europski nogometaš s toliko turnira. Katarska smotra u pustinji bit će, ostane li Luka zdrav i uzbrdo brz, kapetanov veliki finale karijere, Modrićev krešendo za oproštaj od nacionalnoga dresa.

>>> Veličanstvenu atmosferu na Poljudu pogledajte i poslušajte OVDJE

Plasman na Svjetsko prvenstvo nije samo nagrada za nadljudski trud i požrtvovnost naših reprezentativaca u utakmici godine, nego i priznanje veličanstvenome splitskome ambijentu od trideset tisuća navijača. Na krilima njihovoga zanosa i euforije, zaglušujućega vrištećega i pulsirajućega ozračja koje su pripremili i koje bi trebalo postati tradicija kada igra nacionalno predstavništvo, vatreni su uspjeli i u ovoj iscrpljujuće teškoj misiji.

A sada, novo preslagivanje, planiranje i pripremanje, pa sljedeće zime na obalu Perzijskoga zaljeva po obranu svjetskoga srebra. Inshallah!, rekli bi Arapi, ili – ako Bog da!

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

Komentara 15

FR
freeshooter
19:14 14.11.2021.

Ma mi smo zaista za osmo svjetsko čudo...mala zemlja, velikih mogućnosti...pa mi već sada imamo nadolazeće i u timu ukomponirane, mlade a vrhunske igrače...zaista, do Katara ćemo biti jako moćni, i poduplani na svakoj poziciji...imamo sve...samo ne jedno...Stadion...nema više čekanja...

BI
billynik
18:48 14.11.2021.

Dasoviću, opet ti Luki određuješ kad će se oprostiti od reprezentacije.

HE
Herceg56
18:42 14.11.2021.

Insallah,Bože pomozi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije