Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI PUT U POVIJESTI

Evo koje je veliko prokletstvo Njemačka skinula nakon što je sinoć izbacila Italiju

Njemačka - Italija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
03.07.2016.
u 09:25

Italija i Njemačka još su se četiri puta susrele u skupinama velikih natjecanja. Tri susreta su završila 0:0, a jednom je bilo 1:1.

Njemačka nogometna reprezentacija po prvi put u svojoj povijesti na velikim natjecanjima izbacila je Italiju.

Do utakmice u Bordeauxu njemačka vrsta na velikim natjecanjima nikada nije pobijedila Italiju. U četiri dosadašnja dvoboja u fazi na ispadanje svaki put slavili su azzurri.

Prvu gorku pilulu Nijemci su popili u polufinalu Svjetskog prvenstva 1970. godine u Meksiku. Italija je u ljepotici turnira pobijedila nakon produžetaka 4:3, pri čemu je čak pet pogodaka palo u produžetku. Italija je povela 1:0 golom Roberta Boninsegna u osmoj minuti, a izjednačio je Kar-Heinz Schnellinger u posljednjim trenucima susreta. Elf je u produžetku poveo golom Gerda Mullera (94), potom su Talijani zabili dva gola za vodstvo 3:2 (Tarcisio Burgnich 98, Luigi Riva 104). Muller je izjednačio u 110. minuti, a gol za povijesnu pobjedu zabio je Gianni Rivera u 111. minuti. Italija je u finalu izgubila od Brazila (1:4), a Njemačka je osvojila broncu protiv Urugvaja (1:0).

Novu pobjedu azzurri su ostvarili u finalu SP-a 1982. godine u Španjolskoj. Bilo je 3:1, a strijelci za Italiju bili su Paolo Rossi (57), Marco Tardelli (69) i Alessandro Altobelli (81). Paul Breitner je u 83. minuti tek ublažio poraz.

Treći puta Italija je izbacila Njemačku na Svjetskom prvenstvu 2006. godine i to pred njezinim navijačima. U susretu igranom u Dortmundu Italija je nakon produžetaka pobijedila 2:0. Golove za momčad Marcella Lippija zabili su Fabio Grosso (119) i Alessandro Del Piero (120+1). Italija je potom u finalu pobijedila Francusku boljim izvođenjem jedanaesteraca, dok je Njemačka u susretu za broncu bila bolja od Portugala (3:1).

Novo razočaranjem elf je doživio na posljednjem Europskom prvenstvu 2012. godine. U polufinalnom ogledu igranom u Varšavi Italija je slavila 2:1. Nijemce je srušio dvostruki strijelac Mario Balotelli kojem je to bila jedna od najboljih predstava u karijeri. Balotelli je svoju momčad doveo u vodstvo u 20. minuti, a 16 minuta kasnije još jednom je svladao Manuela Neuera. U posljednjim trenucima susreta Mesut Ozil je smanjio iz kaznenog udarca. Italija je u finalu doživjela težak poraz od Španjolske (0:4).

Osim te četiri eliminacijske utakmice Italija i Njemačka još su se četiri puta susrele u skupinama velikih natjecanja. Tri susreta su završila 0:0, a jednom je bilo 1:1.

Komentara 3

NE
negrito
09:46 03.07.2016.

Deutschland,Deutschland prvaci svijeta i Europe.

Avatar @proma_trač
@proma_trač
10:42 03.07.2016.

Velika čestitka stvarnim Nijemcima također i njihovim ponijemčenim igračima. Bili su bolji od prve do zadnje minute i zasluženo su pobijedili.

Avatar jumanji
jumanji
10:05 03.07.2016.

još dvije utakmice im nedostaje do osvajanja..Dali će i osvojiti to se nezna, no ,ti nemci navek pokazuju klasom kako se igra u momčadi. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije