Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKO PRVENSTVO

Hrvatski vaterpolisti nastavili prosipati ugled, Talijani su nas osramotili

Vaterpolo
Foto: DailyMotion/Screenshot
21.01.2016.
u 19:51

Konačnih 6:8 nije toliko loše, ali sve je bilo gotovo već u prvoj četvrtini, nakon koje su Talijani igrali mnogo ležernije...

Hrvatska vaterpolo reprezentacija nakon debakla na Europskom prvenstvu u Beogradu nastavila je prosipati ugled te je poražena protiv Italije 6:8 (1:6, 1:0, 1:2, 3:0) u razigravanju za peto mjesto!

Ovime padamo u borbu za sedmo i osmo mjesto, a protivnik će nam biti Rusi. Njih valjda možemo pobijediti jer riječ je o reprezentaciji treće lige pa i mi koji smo trenutačno zalaganjem i pokazanim druga liga možemo s njima.

Teško je naći nešto pozitivno u ovom natjecanju na kojem smo bili promatrači, čak je i legenda ovog sporta Dubravko Šimenc izjavio da mu ne smetaju porazi koliko mu smeta činjenica da su naši reprezentativci igrali bez zalaganja, nije se vidjela želja, nije bilo borbe i vjeruje da nisu ni dali svoj maksimum.

Uostalom, kolika sramota se zbila u bazenu ne pokazuje konačni rezultat, ali potvrđuje prva četvrtina, u kojoj smo gubili 1:6! U drugoj smo bili nešto bolji i pobijedili 1:0 da bi se Talijani ipak "sredili" i slavili u trećoj 2:1. Posljednja četvrtina bila je za popravljanje dojma pa smo slavili 2:0.

Mrežu Josipa Pavića tresli su po dvaput Figlioli, Giorgetti i Gallo, a jedan gol zabili su Bodegas i Luongo. Da Pavić nije potvrdio klasu i obranio šest lopti, katastrofa bi bila veća.

Za naše reprezentativce zabio je dvaput Sukno i po jednom Bukić, Šetka, Lončar i Vukičević. S tim da je Sukno imao osam pokušaja...

Ne možemo se izvlačiti ni na isključenja, suci su nam dodijelili samo tri i Talijani su zabili dvaput. Mi smo pak imali osam prilika i zabili četiri puta, što znači da smo zabili jedanput kad smo imali jednak omjer igrača u bazenu. Sve skupa za zaborav i nadajmo se da ćemo na Olimpijskim igrama pokazati bolju igru, ipak smo branitelji naslova...

>> Ne treba sjeći glave, ali nužan je zaokret u reprezentaciji

Komentara 10

Avatar Milimir
Milimir
20:00 21.01.2016.

Stalno se potenciraju OI i to zlato, a otada bruka do bruke, od finala svjetskoga prvenstva pa do ovoga evropskog... Loši smo, a po mojemu mišljenju nije ni Tucak za sve kriv, evo danas Sukno - katastrofa. Ništa bez Nikše Dobuda, on se bukvalno znao potući u bazenu - istina kad više ne zna šta bi od muke, ali je bio barakuda za ove klijenove.

SS
sokac sa drave
20:13 21.01.2016.

Nema nista od medalja u dogledno vrijeme.Tek kada se vrati vrhunski vaterpolo u Zagreb i kada niknu mladici drugoga mentaliteta,tada ce se napraviti mjesan reprezentacija koja ce biti uspjesna.Ovako samo decki kameniti i oni nisu dobitna kombinacija.Evo u kosarci ista stvar,sve decki iz kamena i nista koristi i medju njima omaleni Kruno Simon i daleko najbolji.

RI
rikavac
20:20 21.01.2016.

koji Tucak i bakraci. Ko ga je taj Tucak vodio i sta je osvojio? Imamo izbornika svjetske klase koji je osvojio sve umjesto da ga nagradimo da mu ponudimo bolje uvjete zadrzimo takvog covjeka koji nam donosi medalje mi ga otjeramo u Brazil.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije