Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUP NACIJA

Essien ''zaglavio'' u Londonu zbog lošeg vremena

Michael Essien
AFP
12.01.2010.
u 18:23

Kapetan nogometne reprezentacije Gane Michael Essien trebao se svojim suigračima u reprezentaciji na Afričkom kupu nacija u Angoli pridružiti u nedjelju navečer, ali je zbog lošeg vremena ostao u Engleskoj.

Prema originalnom planu, Essien se reprezentativnim kolegama iz selekcije Gane trebao pridružiti još u subotu, ali su se pojavile prepreke birokratske prirode, nije mogao dobiti vizu, zbog čega je vezni igrač londonskog Chelseaja odgodio put u Angolu. Nakon što je to ipak bilo riješeno, Essien je planirao doputovati u Cabindu u nedjelju navečer.

No, ovoga su se puta ispriječili iznimno loši vremenski uvjeti, zbog čega je Essienov let bio odgođen. Sada je Essien isplanirao dolazak u Angolu u srijedu. Ako se opet ne umiješa neka viša sila, trebao bi zaigrati za svoju reprezentaciju u petak protiv Obale Bjelokosti u skupini B.

U ovoj skupini nakon odustajanja Toga igraju samo tri reprezentacije, a prve dvije izborit će plasman u osminu finala. Obala Bjelokosti, koja je u prvenstvo ušla kao najveći favorit, odigrala je na početku razočaravajućih 0:0 protiv Burkine Faso, pa bi eventualnim porazom od Gane mogla ostati bez drugoga kruga!

I Gana i Obala Bjelokosti  izborile su plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Njihov posljednji susret, u dvoboju za treće mjesto na Afričkom kupu nacija prije dvije godine, završio je pobjedom Gane 4:2.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije