Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGNORIRALI STOŽER

Epidemiolozi preporučili da se masovno natjecanje u Hrvatskoj ne održi, organizatori ih odbili

Održan 8. Heineken Karlovački cener, cestovna utrka središtem grada
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/10
12.07.2020.
u 09:15

Karlovački Stožer Civilne zaštite je dva sata prije zakazanog početka međunarodne atletske ulične utrke "Karlovački cener", s tisuću sudionika, izdao preporuku o otkazivanju, ali organizatori preporuku nisu uvažili.

Karlovačka međunarodna ulična utrka "Heineken 0.0 Karlovački cener" održana je jučer unatoč preporuci karlovačkog Stožera Civilne zaštite da se odgodi, a pobjednici te elitne utrke su Matea Parlov Koštro iz Atletskog kluba Svetice i Nijemac Sebastian Hendel. Iako je početno bilo planirano da ukupno nastupi do 1000 trkača, što je inače dvostruko manje nego prethodnih godina, ovogodišnji Cener trčalo je 700 natjecatelja.

Hendel je 10.000 metara pretrčao za 30 minuta i 13 sekundi i opravdao status favorita. Riječ je o njemačkom prvaku na 5 i 10 kilometara iz 2018. godine.

>> Pogledajte kako je bilo na utrci

Drugoplasirani je bio Kenijac Joash Kipruto Koech sa 37 sekundi zaostatka, a trećeplasirani Jean Marie Vianney Niyomukiza iz Burundija s vremenom 31:07.

U konkurenciji žena Matea Parlov Koštro iz hrvatskog Atletskog kluba Svetice 10 je kilometara protrčala za 33:57 i osvojila zlato, drugo mjesto pripalo je Kristini Hendel iz AK Dinamo s 10 sekundi zaostatka, dok je trećeplasirana Ruanđanka Clementine Mukandanga (35:10).

U glavnoj utrci u muškoj je konkurenciji Bruno Škrinjarić iz MK Velika Gorica postigao osobni rekord od 33:59, što mu je donijelo zlato.

Gordan Petković iz zagrebačkog Triatlon kluba Petar Zrinski osvojio je srebro s vremenom od 34:50 i Renato Sertić iz AK Plitvice broncu s vremenom 35:45.

Kod žena je slavila Slovenka Anja Fink iz Atletskog kluba Krka, koja je stazu dugu 10 kilometara pretrčala za 37 minuta i 54 sekunde. Drugoplasirana je bila Simona Jambrošić iz AK Varaždin s 13 sekundi slabijim vremenom, a trećeplasirana Ingrid Nikolesić s vremenom 40:36.

U štafeti je pobijedio AK Kvarner – Team Mandekić, drugi je tim PP Bar iz Duge Rese, a trećeplasiran je AK Glina.

Karlovački Stožer Civilne zaštite je dva sata prije zakazanog početka međunarodne atletske ulične utrke "Heineken 0.0 Karlovački cener", s tisuću sudionika, izdao preporuku o otkazivanju, ali organizatori preporuku nisu uvažili.

Direktor utrke Robert Franjković rekao je Hini da će oni utrku unatoč preporukama održati. "Kako da ju otkažemo pred sam početak, i zašto", upitao se.

"Nema razloga da se utrka otkazuje jer smo sve pripreme odradili po protuepidemijskim uvjetima, imamo sve dozvole i svi su trkači o svemu upoznati, tako da će sve proći u najboljem redu", rekao je Franjković.

Ključne riječi

Komentara 33

KR
Kalkulirano riskantan
09:50 12.07.2020.

Pacijent broj 1. u Italiji bio je maratonac i sudjelovao je na utrci u siječnju... Jedva preživio... Nakon njega 35000 mrtvih.. Pričekajmo 10 ak dana, pa ćemo vidjeti.. Molim zaražene s utrke da ne traže zdravstvenu uslugu jer ju nisu niti zavrijedili svojom neodgovornošću.

LI
linkser2
09:46 12.07.2020.

nije problem, ne slušaš preporuke pa sam snosi troškove liječenja

FI
figarro
11:03 12.07.2020.

Dva sata prije utrke dali su preporuku , smijesno da smijesnije ne moze biti, kaj oni misle da je utrku samo tako organizirat lako i sve otkazat, preporuka vanjskih strucnjaka i domacih pametnih ljudi vec vise od 20 god daa se od nerada i turizma i klijentelizma ne zivi, a pogledajte nakon tih 20 god tko koga slusa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije