Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Golijada Engleske i Njemačke

Englezi i službeno doživjeli najveću katastrofu u povijesti. Sada su u drugom razredu

ENG, UEFA Nations League, England vs Deutschland
EXPA/ Focus Images/ Paul Chesterton
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.09.2022.
u 23:34

Na koncu je Italija osvojila prvo mjesto pobijedivši Mađarsku i seli na Final Four. Mađarska je druga, Njemačka treća, a Engleska bez pobjede u skupini seli u niži rang.

U susretu iz skupine 3 elitnog razreda Lige nacija koji nije imao rezultatsku važnost, već se igrao za prestiž, Engleska i Njemačka su remizirale 3:3. Zanimljivo, svih šest golova palo je u drugom poluvremenu.

Elf je poveo 2:0 pogocima Ilkaya Gündogan (52) iz kaznenog udarca, kojeg nizozemski sudac Danny Makkelie iz neshvatljivih razloga nije dosudio već je intervenirao VAR. Drugi gol zabio je Kai Havertz (67). Gordi Albion je okrenuo rezultat s tri gola, a strijelci su bili Luke Shaw (72), Mason Mount (75) i Harry Kane (83-11m), da bi gosti ipak na kraju izjednačili drugim golom Havertza na susretu (87).

Na koncu je Italija osvojila prvo mjesto pobijedivši Mađarsku i seli na Final Four. Mađarska je druga, Njemačka treća, a Engleska bez pobjede u skupini seli u niži rang.

Standings provided by SofaScore

Posljednjeg putnika na Final Four doznat ćemo sutra kada se u Bragi sastaju Portugal i Španjolska. Domaćinu je dovoljan i bod.

Standings provided by SofaScore

U skupini 3 Lige B i prije zadnjeg kola znalo se da Bosna i Hercegovina seli u viši rang, no bilo je otvoreno pitanje tko će ispasti. Na koncu u niži rang ispadaju Rumunji premda su u zadnjem kolu pobijedili BiH sa 4:1.

Za domaćine su zabili Dennis Man (38), George Puscas (73, 86) i Andrei Ratiu 79), a za goste Edin Džeko (77). Susret su obilježili i neredi navijača, a više o tome pročitajte OVDJE.

U drugom susretu Finska je na gostovanju pobijedila Crnu Goru s 2:0 i spasila se. Crna Gora je zaključila natjecanje s istim brojem bodova kao i Rumunjska, ali je bila bolja u međusobnim susretima.

Žarko Tomašević je zaradio crveni već u 17. minuti, a Finci su s igračem više zabili dva gola. Strijelci su bili Oliver Antman (47) i Benjamin Kallman (53).

Standings provided by SofaScore

U skupini 4 Lige C Gruzija je potvrdila prvo mjesto u skupini i plasman u viši rang gostujućom 2:1 pobjedom protiv Gibraltara. Za goste su zabili Kviča Kvartškelija (19) i Giorgi Tsitaišvili (48), a za domaćine Louie Annesley (75).

Bugarska je na gostovanju pobijedila Sjevernu Makedoniju s 1:0 golom Kirila Despodova (50). Domaćin je od 14. minute igrao s igračem manje, nakon što je isključen Todor Todoroski.

Standings provided by SofaScore

U susretu druge skupine Lige D Estonija je na gostovanju pobijedila San Marino sa 4:0 potvrdivši plasman u viši rang.

Strijelci su bili Henri Anier (38, 79), Taijo Teniste (56) i Rauno Sappinen (66).

Standings provided by SofaScore

Komentara 2

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
23:41 26.09.2022.

It's coming home

Avatar southman
southman
09:04 27.09.2022.

Oni su već odavno druga liga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije