Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJSKE UTAKMICE

Engleska ispustila prednost protiv Španjolske, idući protivnik Hrvatske slavio protiv Srbije

Engleska - Španjolska
Foto: Reuters
1/10
15.11.2016.
u 23:16

Na Wembleyu je Engleska bila nadomak pobjede jer je golovima Lallane (9-11m) i Vardyja (48) vodila sa 2:0 sve do same završnice. No, Aspas (89) i Isco (90+6) su uspjeli spasiti Španjolsku poraza.

Dvije najjače prijateljske nogometne utakmice igrane u utorak završile su neodlučenim rezultatom, Italija i Njemačka su na San Siru odigrale 0:0, dok je susret Engleske i Španjolske na Wembleyu okončan rezultatom 2:2 (1:0).

U Milanu su obje momčadi propustile nekoliko lijepih prilika za pogodak, a ova će utakmica ostati upisana i po tome što je talijanski vratar Gianluigi Buffon izjednačio europski rekord po broju nastupa za reprezentaciju. Ovo mu je bio 167. koliko ima i španjolski vratar Iker Casillas. Svjetski rekorder je Egipćanin Ahmed Hassan sa 184 nastupa.

Na Wembleyu je Engleska bila nadomak pobjede jer je golovima Lallane (9-11m) i Vardyja (48) vodila sa 2:0 sve do same završnice. No, Aspas (89) i Isco (90+6) su uspjeli spasiti Španjolsku poraza.

Idući suparnik hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za SP, Ukrajina pobijedila je u prijateljskom susretu u Harkovu Srbiju 2:0.

Strijelci za Ukrajinu bili su Jevgeni Šahov (38) i Andrij Jarmolenko (88-11m).

Bila je ovo četvrta međusobna utakmica Ukrajine i Srbije, te četvrta ukrajinska pobjeda, pri čemu Srbija niti na jednoj utakmici nije uspjela zabiti gol.

Identičnim rezultatom Island je pobijedio Maltu, a golove su zabili Arnor Ingvi Traustason (47) i Sverrir Ingason (75).

Na ljestvici skupine I vodi Hrvatska sa 10 bodova, Ukrajina je druga s osam bodova, Island je treći sa sedam bodova, Turska ima pet bodova, a na začelju su Finska i Kosovo sa po jednim bodom.

U idućem kolu, 24. ožujka iduće godine sastaju se Hrvatska - Ukrajina, Turska - Finska, te Kosovo - Island.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije